Erotikus irodalomra gerjednek a nők

Úgy tűnik, hogy az Ulpius-ház kiadó letarolta az e-könyves piacot. A Bookline sikerlistájára szinte csak az ő könyveik kerültek fel, persze ennek legfőbb oka, hogy szépirodalmi kiadóból néhány év alatt átnyergeltek a szerelmes lányregényekre.

129373150

Április legolvasottabb e-könyve a Tejszínhab nélkül, melyet Oravecz Nóra írt. A blogger a self publishinget választotta, azaz maga adta ki a könyvét egy kiadó segítségével. Mindenesetre Oravecz a szingli létformát taglaló könyvére sokan lecsaptak.

Szintén a sikerlista élére került Fábián Janka, aki csak úgy köpi ki magából a könyveket, a Rozmaring és a Karácsony a ligetben (aminek még csak szezonja sincs) taroltak a listán, ehhez nagy valószínűséggel hozzájárult, hogy mindössze 499 forintért vihetőek el. A rövid könyvecskék leginkább azoknak szólnak, akik szeretik az 1900-as évek elejének báját, főleg ha ez szerelemmel párosul.

E10779

A nők még mindig nem tudtak leszakadni E.L James szoftpornójáról, mindhárom kötete a toplistára került. Ennek gyakorlatilag a koppintása Raine Miller Meztelenül című regénye, ami meglepő módon egy egyetemista lány és egy üzletember történetét meséli el. Ebből is látszik, hogy a jó ötleteket érdemes ellopni, ugyanis az 5. helyen végzett a könyv.

A Lady Isabella botrányos házassága Jennifer Ashley tollából szintén egy erotikus novella, csak épp a régmúltból. Nincs mit ragozni rajta, strandra elmegy, szinglik kerüljék.

A fenti könyvekhez képest felüdülés Grecsó Pletykaanyuja, melynek jelenléte a toplistán már csak azért is érdekes, mert első kiadása 12 évvel ezelőtt volt, ráadásul egy novelláskötet, ami ritkán szokott a sikerlisták élére kerülni. Grecsó egyébként ezzel a könyvével robbant be a kortárs irodalomba, ahol azóta is jelen van.

apam-felesege

A Hónap Könyve kiadó is ajánl a nőknek könyveket. Én nagy Fenákel Judit-rajongó vagyok (ő egyébként Bárdos András anyukája), az Apám felesége nem egy tipikus lányregény, ahogy Fenákel egyéb könyvei sem. A házasságok, a közöny és a nyomasztó emberi sorsok képeit felvonultató könyvet mégsem érdemes kihagyni, pláne nem 890 forintért.

Ha már a szépirodalom felé tekintünk, Michel Houellebecq A térkép és a táj című könyvét mindenképp érdemes elolvasni, már ha valaki Kiábrándult Értelmiséginek tartja magát. A Goncourt-díjas szerző legújabb könyve Jed Martin képzőművész életét meséli el, ráadásul egy gyilkossági nyomozásban is részt kell vennie. Ennek ellenére a könyv nem egy klasszikus krimi, hanem annál sokkal több: a szerelemtől az apa-fiú kapcsolatig számos témát érint. Akit pedig érdekel, ki ez a furcsa pasi, akkor kattintson!

Aki maradna inkább a könnyű szösszeneteknél, az válassza H. Deák Kati Vágtázó katicabogár c. könyvét. A Bezzeganya blog egyik szerzőjének életét bemutató könyvben valójában semmi extra nincs, hacsak az nem, hogy pontosan ugyanazokat a szituációkat éli meg, amelyeket a nők nagy része.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek