5 értelmes program a hétvégére

Ha nem akar elmenni a Hegyalja Fesztiválra, de azért szívesen kiszabadulna a betonrengetegből, akkor ezen a hétvégén is öt különleges programból választhat.

A tavalyi Bánkitó Fesztiválról
A tavalyi Bánkitó FesztiválrólBánkitó Fesztivál 2011

Krisna-völgyi Búcsú

Somogyvámos, Krisna-völgy július 20-22-ig

Már 17. alkalommal szervezik meg a búcsút a Krisna-völgyben. A programok idén is legalább annyira színesek, mint a Krisna-hívők ruhái: lesz kisvasút, fesztiválsátor, benne előadások, koncertek, zenei-, tánc- és harcművészeti bemutatók, pantomim- és gyermekműsorok. Hogy miért ajánljuk? Mert nem egy szokványos esemény ez. Az, aki nem tud semmit a Krisna-hívőkről, vagy csupán annyit, hogy pénzt kéregetnek és Gouranga felirattal napocskás matricát osztogatnak, annak érdemes oda ellátogatni. Érdemes, mert jobban megismerheti a vallási közösség sokszínűségét, betekintést nyerhet működésükbe, és az indai kultúráról is megtudhat egy kicsit többet. Az esemény füst- és alkoholmentes. Részletek a búcsú honlapján.

Bánkitó Fesztivál – Tekerj a tóra!

Bánkon több helyszínen júlis 20-től 22-ig

A többek között az egyetemfoglalás miatt ismert Hallgatói Hálózat szervezi az év legszerethetőbb fesztiválját, ami egy biciklis eseményből alakult át fokozatosan olyan fesztivállá, ahol a workshopok, kulturális programok mellett koncerteket is kínálnak azoknak, akik idén is ellátogatnak a Bánki tó partjára. Idén fellép többek között: Sena Live Band, La Band'a Joe (FR), Mary Popkids, The Qualitons, Sickratman, Egy Kiss Erzsi Zene, Plastic Heaven,  The Praktikers és a Puszi is. A napijegy 3000, a bérlet a helyszínen 8000 forint. A részeletes programot és egyéb információkat a Bánkitó Fesztivál honlapján talál.

bánkitó
Facebook

Egri Történelmi Vigasságok – Múlt a mában

Egerben a Dobó téren július 20-22-ig.

Az eseményt nem csak azoknak ajánljuk, akik nem olvastak az Egri Csillagokat, hanem azoknak is, akik is, akik szeretnék egy kicsit jobban megismerni hazánk múltjának egy kis szeletét, szeretnének többet megtudni a törökök által szétcincált Magyarország egri történetérő. A három napos rendezvényt a szervezők igyekeztek minden eddiginél színesebb programokkal kitölteni. Lesz színház, divatbemutató, de láthatjuk azt is, hogyan dolgozza fel Cakó Ferenc homokanimációval az Egri Vár viadalát. A Kiégő Izzók Vizuális Csoport a középkori Eger hangulatát megidéző fényinstallációt készített, de az Attraction Látványszínház feketeszínházi előadása is egri témára épül. A tűz ébredése mitikus mozgásszínház, az Arcok a tűzben produkcióban profi táncosok, artisták és képzőművészek dolgoznak együtt, a Galagonya pedig egy impresszió Weöres Sándor versére, videó-animáció és elektronikus zene segítségével. A részletekért kattintson az alábbi linkre.

VI. Országos Gyógynövénynap

Bükkszentkereszten július 21-énés 22-én

Tavaly közel kilencezren voltak kíváncsiak a gyógynövényekre, a szervezők idén is ennyi emberre számítanak. A Gyógynövényház kertjében mindkét napon megkóstolhatnak néhányat a füvesember teáiból. Vezetett séták keretében megtekinthetik egy helyi termelő gyógynövénykertjét, a hosszabb sétát kedvelőknek pedig idén is több gyógynövénytúrát indítanak, amelyeken a gyógynövények természetes lelőhelyei mellett a falu és környéke érdekességeit is megismerhetik a túrázók. A gyógynövény-felismerő játék segítségével megtudhatjuk, mennyire vagyunk otthon a  témában. Számos szakértő, termelő ad tanácsot, útbaigazítást a gyógynövényekről, és ezen a fesztiválon olyan különleges gyógynövényeket is beszerezhetünk, amiket nem találunk meg a sarki drogériában vagy a gyógyszertárban.

XIII. Országos Ikertalálkozó Szigethalmon

Szigethalmon július 21-én

A kissé bizarr fesztiválon a láthatunk ikerszépségversenyt gyerek és felnőtt kategóriában, de számos előadást meghallgathatunk az ikerkutatásról, az ikerszületésekről, de megtudhatunk egy csomó érdekességet a Nemzetközi Ikervizsgálatok eredményeiből is. A részletes programot a rendezvény Facebook-oldalán találja meg.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek