trend-bp-fokusz2Divattanácsadónk Budapest utcáit járja – most a te öltözködésed van célkeresztben: követed-e a trendeket, figyelsz-e alakodra, megfelelő kiegészítőket hordasz-e… A stylist kritizál, dicsér és jó tanácsokkal lát el, mit tegyél, és mit ne. Sorozatunk második írása.

 

A sort az idei nyár nagy slágere, amit meg is engedhetsz magadnak, hiszen látszik, hogy fordítasz időt a testedre. Edzett, feszes lábadat igazán nem kell takargatnod. Csak ez a papucs! Na nem magával a lábbelivel van a baj, ha a kertben, strandon vagy vízparton lennél, és nem a városban. A préselt műanyag klumpa jól szolgál vizes közegben, de semmi esetre sem való a nagyvárosi forgatagba. A csípőfazonú nadrág nagyon keveseknek áll jól – ezzel az övvel hangsúlyozva még szélesebbnek is mutat, így elcsúsznak az arányaid. Az ékszerezés nem hiányzik, ez a laza, sportos stílus nem igényli.

tb2

A fehér a legjobb szín a melegben, visszaveri a nap sugarait, és barnaságod is ez hozza ki a legjobban, viszont teltebbnek mutat, így jobban jársz egy színes darabbal, sötétebb árnyalatban, de akár a csíkos minta is nyújtja az alakod (lásd: Nem bírod? Húzz forrónadrágot! – kockás sort). Ez vonatkozik a felsődre is, az a kis pocak csak ebben a szűk trikóban olyan szembetűnő. Előnyösebb lenne egy lezserebb fazon, abban nem rajzolódnak ki bizonyos domborulatok, vagy egy teljes mintás is elvonja a figyelmet.

A Dívány ajánlója

1. Szandál

Ha a kiegészítőidet nézzük, a bőrövhöz és a barna szütyőhöz is – melyek összhangban vannak – jobban passzol egy trendi gladiátorszandál.

tb2_0new

2. Üdülésre

A fehér szín ellenére is előnyös ez a felső, mert a sötét, hosszanti minta és a V-kivágás nyújtó hatású.
A lezser szabás háromnegyedes ujjal jót tesz a teltebb idomoknak. Aljként válassz sötétebb árnyalatot, halászfazonnal illik a testalkatodhoz.

tb2_1

 

3. Alkalomra

Az alkalom, ha megkívánja, jól jöhet egy kiskosztüm, persze ennek is a kevésbé konszolidált, inkább extravagáns formája való a stílusodhoz. Szoknyában megengedett a mini, egyenes vonalút ajánlok, kötelezően neccharisnyával és magas sarkú cipővel – a lábfejen bokáig futó pánt is hosszabbítja a lábat.

tb2_2

 

4. Városba

Lezser, mégis nőies! A könnyed muszlinblúz trükkje a hármas, V alakban futó szabásvonal, mely kellően rejti, amit kell, és a felsőtestedet nyújtja. Hozzá térd felett szűkített, hosszított sort, magas sarkakra emelt római szandál, és formád mindjárt sudárabb lesz.

tb2_3

 

Divattanácsadó: Maróti Mónika, fotó: C&A – Yessica, Clockhouse

 

Ha megnéznél további kritikákat is arról, hogy öltözik Budapesten az utca nője:

Trend Budapest - így öltöztök ti 1.

Trend Budapest - így öltöztök ti 3.

Általános öltözködési tanácsok a leggyakoribb formájúaknak:

Fókuszban a háromszög alak »

Fókuszban a homokóra forma »

Fókuszban a körte alkat »

Mustra