keskenycsipo-leadA csőnadrág, a magasított, vagy húzott derekú, térdig érő szoknya, és a petleg nadrágfazon optikailag kerekíti a keskeny csípőt. Öltözködési tanácsadónk ezt, az egyébként nem sok panaszra okot adó testalkatot elemzi. 

cikk-tipus-altalanos

Az előző részben a nagy mell ruhaipari korrekciójáról esett szó.

 

keskenycsipo-alloMások fél vagyonukat odaadnák érte, de elismerem, hogy a keskeny csípő, túl pici, vagy lapos fenék okozhat némi problémát. Az öltözködési trükkök ismeretében azonban nem okoz majd nehézséget, hogy kicsit kerekebbé tedd ezt a testrészedet.

Keskeny csípője lehet valakinek akkor, ha mindenhol nagyon vékony, de az sem kizárt, hogy felül kimondottan erős, és ehhez társul a keskeny csípő és vékony a láb. Nem ugyanazok az öltözködési szabályok vonatkoznak a két testalkatra.

No persze lehet valakinek úgy is vékony csípője, hogy közben mindenhol arányos és formás, de ők olyan tökéletesek, hogy róluk nem is érdemes szót ejteni, minden jól áll nekik.

Tehát, ha valaki mindenhol vékony, akkor kerekíteni kell, ahol lehet, de ha felül sokkal erősebb, akkor nem érdemes kiegyenlíteni az alsót a felső résszel, mert akkor mindenhol erős testalkatot kapunk, ez pedig valószínűleg nem a megfelelő cél.
 

A magasított derék formálja a csípőt

Egy teljesen szűk ceruzaszoknyával, amely a térd irányában szűkebb, formásabbá teheted a csípődet. Ha magasított derekú szoknyát, vagy nadrágot választasz - amennyiben ezt egyéb arányaid megengedik - szintén hasonló hatást érhetsz el.

A csőnadrágok, vagy a most divatos felül bővebb, hajtásos, húzott és lábszárnál szűk, petleg fazonok szintén megoldják a kerekítés problémáját. 
 

keskenycsipo1


A derékban húzott szoknyák, főleg térdig érő változatban, vagy övvel összefogott kabátok, blézerek jelentős centimétereket pakolnak a csípő környékére, úgyhogy szinte csak a keskeny csípőjű nőknek állnak jól.  Egyértelműen hangsúlyozni kell a derékvonaladat ahhoz, hogy a csípő kerekebbnek tűnjön. Ha a hasad engedi, használj széles öveket. Akár elütő színű övet is hordhatsz. Egy világos ruhán egy sötét, széles öv azt eredményezi, hogy felül és alul formásabbnak, míg a derekadnál vékonyabbnak fogsz látszani, vagyis elérted az áhított homokóra formát, amely a legnőiesebb, legszexisebb alkat. 
 

Zsebekkel is lehet csalni

A zsebek tökéletes formája és elhelyezkedése is meghatározó. Oldalt elálló, svédzsebet nyugodtan hordhatsz, hiszen pontosan ott szeretnénk volument elérni. Hátul a fenekeden lévő zseb nyugodtan lehet zsebfedős, gombos, díszes, kidomborodó, sőt, ha lehet, feltétlenül ilyet keress.
 

keskenycsipo2


Az alul bővebb szárú, trapéz nadrágok, vagy A-vonalú szoknyák nem neked valók, hiszen még jobban keskenyítik a csípőt.

A világos színek nagyítanak, a sötétek összenyomnak, az alapján a csípőd környékére világos árnyalat essen. A vízszintes csíkok, vonalak ugyanilyen módon segítenek, ha ügyesen a csípőd környékén elhelyezel egyet, biztosan formásabbá teszi azt.  Egy csípőig szűk, onnan rakott szoknya például azt a vonalat adja.
 

A sort lefelé irányítja a figyelmet

Vannak olyan blézerek, amelyek deréknél szabottak és onnan fodor vagy húzás díszíti azokat. De a szoknyát ékesítő fodrok is segítségedre lehetnek a csípő kerekítésében. A drapériák a szoknyákon, ruhákon a mostani szezon irányzatai közé tartoztak és maradnak tavasszal és nyáron is.

Ha azonban felül jóval erősebb vagy, mint alul, akkor inkább a felsőtestedet kell vékonyítani, s nem az alsót erősíteni. Ez esetben függőleges vonalakkal, egyszerű formákkal, sötétebb színekkel összenyomjuk a felső részt, és minden hatásos eszközzel alulra tereljük a figyelmet. Ilyenkor bevetjük a miniszoknyát vagy sortot, amely bizonyítottan lefelé irányítja a figyelmet.  

 

Hamarosan folytatjuk – egy sor vélt és valós alkati tökéletlenséggel.

Ha kíváncsi vagy, a testalkatodhoz milyen színek, fazonok állnak jól, Dunai Anita blogján válaszolj a 15 +1 kérdésből álló kvízre, és egy részletes, személyreszabott alkati elemzést kapsz ajándékba.
 

 

cikk-tipus-linkek

A V-dekoltázst nagy mellre találták ki

A spagettipántos felső, a kihajtós blézer és a dupla soros gombolás nem előnyös nagy mellre – a V-kivágás a legjobb találmány. Öltözködési tanácsadónk gátlásos ügyfelei miatt kezdett el a nagy mell technikai trükkjeivel foglalkozni.

A Flashdance a kis mell megmentője

A félvállas, aszimmetrikus fazonok előnyösek a kis mellű nők számára, a mély dekoltázst viszont kerülni kell. Öltözködési tanácsadónk új sorozatában a különféle testalkatoknak megfelelő ruházati trükköket mutatja be.

Mustra