Őszi smink 1. - A Dior jazz zenekarral húzza

Zanza!

dior-fokuszA smink trendjeit bemutató sorozatunkat a Dior legújabb kollekciójával kezdjük: a márka tervezőit valószínűleg a jazzballadák ihlették, és kikeverték a legfinomabb rózsaszíneket.

cikk-tipus-altalanos

Tulajdonképpen teljesen mindegy, hogy mi a divat a sminkekben, ugyanúgy, ahogy a ruháknál is. A nagy márkák szezonról szezonra piacra dobnak új termékeket, hogy új csomagolásban, új körítéssel adják el azokat. Hajlamosak vagyunk elcsábulni, mert a reklámfotók gyönyörűek, és mi is szeretnénk megközelítőleg úgy festeni.

 

dior4-1

 

Szeretjük az álmot, bár tisztában vagyunk azzal, hogy a nekünk jól álló színek távolról sem hasonlítanak ahhoz a pinkhez, amit kedvenc márkánk ajánl. Azért persze néha kipróbálhatunk egy másik barnát, és egy új szempillaspirált.

Összefoglaljuk az őszi irányzatot

dior2Ha nem is az a feladatunk, hogy minden szezonban új arcot igyekezzünk festeni magunknak, érdemes megismernünk a trendeket, hogy érezzük azt a hangulatot, amelyet a tervezők kitaláltak. Lehet, hogy egy új szezonban csupán egy  körömlakkot vagy egy rúzst  veszünk az új termékekből, de azt legalább átgondoltan tegyük.

A sminktrendeknél ugyanazokat a lépéseket fogjuk megtenni, mint a ruháknál. Megismerjük a nagy márkák legújabb kollekcióit, majd megnézzük a kifutókon, hogyan sminkelték a modelleket. Ezután tapasztalataink és a látottak alapján összefoglaljuk a legújabb őszi irányzatokat. Utána nincs is más dolgunk, mint neszesszerünket elemezni, és megállapítani, hogy mely színek és kellékek hiányoznak belőle, amelyek nélkül képtelenek lennénk egy arcunkhoz illő, mai, divatos sminket elkészíteni. És akkor irány a beszerzés.

Dior Jazz Club: a rózsaszín jam session

dior3-1Komoly, visszafogott kollekció, amelyben a szürkék, a lilák dominálnak. És megjelennek a rózsaszínek is, hogy fényt adjanak ezeknek a sötét színeknek.

A sztár paletta a  Smoky Jazz, amelyik olyan, mintha egy mini, fekete lakk táska lenne. Ebben öt szemhéjpor található,  valamint egy a szemöldöknek. Ezenkívül két ecset, egy a szemhéjfestéshez, egy pedig a a szemöldökhöz vagy szemkihúzásra.

A szemhéjfestékek egyébként önállóan, párban, vagy ötös változatban jelennek meg a kollekcióban, egymással  harmonizáló párosításokban.

A kollekcióhoz tartozó új körömlakkok  a Dior Vernis sorozatban  a pink Red Dahlia és a lila Black Plum.

dior5-1

A szájra szintén pink és rózsaszín árnyalatokat terveztek. A szájfényeket az Ultra-Gloss Reflect és a  Crème de Gloss sorozatban adták ki Taffeta Plum, Draped Burgundy, Sweet Praline, és Rose Nectar nevekkel. A rúzsok a Dior Addict Lipcolor sorozatban találhatók Neglige Pink, és Decadent Plum színekben.

 

 

Blogmustra