Növényrajz, üvegfestés, origami

Zanza!

novenyrajzRajzold körül a növény árnyékát, varrj párnahuzatot foltokból, fess vázát vagy kaspót, origamizz egy állatseregletet a gyereknek. Csak egykori szakkörösöknek.

arrow_orangeKészíthetünk falrajzot egy unalmas, üres felületre. Tegyünk egy szép szobanövényt az ablakba, amikor besüt a nap, és a falra vetett árnyékát (vagy annak csak egy részét) rajzoljuk körbe grafitceruzával. Ha jó növényt választunk, nagyon izgalmas, mégis diszkrét rajz kerül a falra, amitől egy radír segítségével bármikor megválhatunk, ha mégse jön be. Akinek megtetszik, és nagyon bátor, az kihúzhatja színessel is, sőt ki is festheti – így persze nehezebb megválni tőle.

arrow_orangeA téli szürkeség után némi színt vihetünk a lakásba egy-két új párnahuzattal, szőnyeggel. Párnahuzatot saját kezűleg is varrhatunk, akár maradékanyagokból – foltvarrástechnikával. A régi darabokat is felújíthatjuk: például szép csipkékkel, gyöngyökkel díszíthetjük. Egy-két élénk színű gyertyatartó is kellemes hangulatot kölcsönöz.

arrow_orangeAki kedveli a szép üvegtárgyakat, és rendelkezik némi szépérzékkel, kézügyességgel, annak érdemes megpróbálkoznia az üvegfestéssel. Kreatívhobbi-boltokban be lehet szerezni hozzá sokféle festeni való üveget, különböző vastagságú ecseteket, speciális festékeket. Nemcsak üveget, hanem kerámiatárgyakat – vázát, kaspót – is csinosíthatunk ily módon.

arrow_orangeAzt a szobát se felejtsük ki a frissítési hadműveletből, ahol gyermekeink tanyáznak. Nagyon egyszerűen és olcsón látványos változást érhetünk el itt például origamidíszek készítésével és elhelyezésével. Nem kell hozzá más, csak néhány tasak színes papír, az origamizás fortélyait bemutató könyv vagy füzetecske, és sorra készülhetnek a színes, akár utólag festett, díszes papírcsodák. Meglátjuk, a plafonról lelógatott madarak nemcsak a gyerkőcöknek, nekünk is tetszeni fognak!

arrow_orangeA konyha szintén jó terepe lehet újító kedvünk kiélésének. Csupán néhány egyszerű megoldás: cserepes virágok, a tavasz színeiben pompázó abrosz, tányér-, illetve poháralátét, és máris másképp érezzük magunkat.

Blogmustra