New Yorkban is esznek Antal Balázs porcelánjából

antalB_m A gasztrodesign új irányát képviseli a Japánban és Németországban is ismert Antal Balázs, aki a WAMP Hónap Designere elismerést kapta júniusban.

Ebben a hónapban a baantal márka alapítója, Antal Balázs porcelántervező nyerte a WAMP Hónap Designere elsimerést. A fiatal designer valódi huszonegyedik századi életstílust kapcsol az étkezés kultúrájához, letisztult természeti formákat újraalkotó porcelánjaival, amelyek elegánsak és praktikusak. Kollekcióiban szívesen ötvözi a porcelánformák rideg minimalizmusát a fonal vagy a fa természetes, finom és meleg anyagaival.

Étkezés nemzeti korlátok nélkül

A tervező a MOME Szilikát szakán végzett, és a WAMP által szervezett Finn Designkiállítás óta a vásár állandó résztvevője. Egyedi szemléletű munkái ma már New Yorkban, Japánban- és Németországban is megtalálhatóak. A gasztrodesign feltörekvő új irányának képviselőjeként könnyedén szabadítja fel az ételeket és magát a terítést is a nemzeti korlátok alól, ötvözve az ázsiai, francia olasz vagy kontinentális terítékek hagyományát.

A WAMP minden hónapban kiosztja a Hónap Designere Díjat. Olyan tervező vagy márka nyerheti el a megtiszteltetést, amelyik erős vizuális bázissal, kialakult, jól reprezentálható arculattal rendelkezik. Ilyenformán inspirációként szolgálhat az új hazai designerek számára, és sikerrel népszerűsítheti a fiatal magyar tervezőket.

{gallery}AntalBgallery{/gallery}

A nyári szezonban kéthetente jelentkezik a WAMP. A letisztult formavilágot képviselő gasztrodesigner a június 16-ai vásáron mutatkozik be az Erzsébet téren. Emellett a szervezők továbbra is várják a Sziget WAMP-Up 2010 pályázatra érkező póló- és kulttárgy terveket.

Az előző hónap designere Majoros Zita.

cikk-tipus-linkek

Bőrdzsekiből készít fotelt a hónap designere

Mustra