Naomi Campbell jótékonysági divatbemutatóval áll ki Haiti mellett

Zanza!

naomi-campbellleadJótékonysági telethonok, koncertek és aukciók után a celebvilág újabb szegmense, ezúttal a divatszakma áll ki a katasztrófa sújtotta Haiti és szerencsétlenül járt lakói mellett. A szupermodell, Naomi Campbell ez alkalomból szerveződő jótékonysági divatbemutatóján, aki él és mozog megmutatja majd magát a kifutón.

 

 

A Campbell nevével fémjelzett Fashion for Relief bemutató a februárban soron következő New York-i, utána pedig a londoni divathéten hozza össze majd a jó ügy érdekében a divatszakma krémjét: tervezőket, stylistokat, és a szupermodelleket.

 

A New York-i Mercedes-Benz divathét korábban már otthont adott Campbell Fashion for Relief kezdeményezésének, amikor Amerika a New Orleans-t összezúzó Katrina hurrikán katasztrófájából igyekezett felocsúdni. A mostani alkalom a Haiti fővárosát, Port-au-Prince-t gyakorlatilag a földdel egyenlővé tevő földrengés szomorú apropóján szerveződik. A katasztrófa több, mint 200 ezer halottat és 300 ezer sebesültet követelt.

 

„Ez az ország már így is annyit szenvedett. Semmijük nincs és most még ez? Tragédia tragédia hátán. A tervezők elképesztőek voltak. Egyik amerikai dizájner sem mondott nemet a felkérésre. Ez az az időszak, amikor a saját őszi-téli kollekcióikra készülődnek, mind elfoglaltak, mégis szakítanak időt arra, hogy egy-egy darabbal hozzájáruljanak a jótékonysági bemutatóhoz. Nagyon hálásak vagyunk" - nyilatkozta a  StyleList.com-nak a korábban botrányos viselkedéséről ismert, ám azóta a jelek szerint szentté avanzsált Campbell.

 

A Haiti megsegítésére rendezett bemutató február 12-én este lesz látható a divathétnek hagyományosan otthont adó Bryant Park egyik sátrában. A celebekkel telepumpált show jegyeladásaiból és a bemutatott ruhaköltemények elárverezéséből befolyt összeget a szervezők 100%-ban a Care (http://care.org) nevű szervezetnek ajánlják fel, amely a szegénység globális visszaszorítására, azon belül pedig a nők és gyermekek helyzetének megsegítésére fektet hangsúlyt.

naomi_bel1

 

A divathét többi bemutatójával ellentétben a Fashion for Relief jótékonysági show bárki számára nyitott lesz $100-150 dollár fejében. Az esemény ruházati döntéseiért Rachel Zoe, celebstylist lesz felelős, Marc Jacobs egy, ez alkalomra tervezett Louis Vuitton táskával, Charlotte Ronson tervező pedig a divathét programjában eredetileg neki járó idősáv és sátor átengedésével járult hozzá a Haitiért rendezett bemutatóhoz. „Mindenki közreműködése, ideje és erőfeszítése benne van ebben a munkában. Fantasztikus, elnézve, ahogyan mindenki segít, büszke vagyok arra, hogy a divatvilág része lehetek" - nyilatkozott a StyleList.com-nak Naomi Campbell.

Blogmustra