ditto-loveEz a mondat bizonyára már jó párszor elhagyta Beth Ditto érzékire mázolt ajkait – a koncertjein nem mindennapi bájait meztelenre vetkőztető énekesnő néhány napja saját ruhakollekcióval büszkélkedhet az Evansnél.

Az alacsony termetű punkénekesnő a könnyebb átugrani, mint megkerülni kategória győztese lehetne, ha nem vinné már rég abszolút a pálmát, mint a legöntudatosabb dundi énekesnő, aki elől ráadásul csak Kate Moss volt képes elhappolni a legszexibb címet a New Musical Express magazin díjkiosztóján Londonban.

Eleinte csak az együttes koncertjei lettek felkapottabbak, amikor a telt idomú punkmaca – gátlásait néhány könnyed mozdulattal levetkezve – sorban megszabadult a ruháitól a színpadon. Ma már a lemezeladási statisztikákat is javítja, hogy tökéletes alakú cicababákat megszégyenítő gesztusokkal pózol olyan magazinok címlapján, mint a Love.

A cseppet sem cicababa Beth jó dolgában sorban felvásárolja Vivien Westwood, Stella McCartney és Colette ruhakollekcióit, és már nem küldi vissza a promóciós céllal neki küldött méregdrága kistáskákat sem. Marilyn Monroe-hoz hasonlóan ő is kizárólag Chanel No 5-öt visel el hab testén, és a popikonok jó szokásához híven már saját kollekcióra is szert tett az Evans szárnyai alatt. A kicsit sem punkos, sokkal inkább popos, jó ízléssel összeválogatott darabokra bárki igent mondana, de talán tényleg van ruhadarab, amely csak 120 cm-es csípőméret felett mutat jól.


ditto-nagy
Fotó: Beth Ditto at Evans


A nyíltan leszbikus énekesnő – 28 évesen tele allűrökkel – nemcsak illegeti magát, de rendre odamondogat a publikumnak. Nyilván a 80-as évekbeli Madonna-külsőhöz és a körömrágáshoz a punkos beszólás is dukál. Lindsay Lohant például azzal üldözi, hogy meggyőződése, a színésznő szintén leszbikus. Nem tudni, miként éli ezt meg Lindsay maga, a lényeg, hogy a punkcsaj csacsog s ragyog. Hát, hiszen nem lehet véletlen, hogy a zenekar neve, ahol Beth befutott, a The Gossip (Pletyka) nevet viseli.

Ha sokáig nézegetem hullámzó idomait, tutira kedvem támad egy nagy adag csokifagyira tejszínhabbal – na meg néhány flitterrel a tetején.

 

Mustra