Zanza!

mukoromolimpia-leadMagyar lány lett a londoni műkörmös olimpia abszolút győztese – Kovács Gabriella a verseny mellett a körömtrendekről is mesél, amit nem milánói és párizsi tervezők, hanem az oroszok és ukránok diktálnak.

cikk-tipus-altalanos


Micsoda körmök! – de ettől még nincs helyed Londonban az évente megrendezésre kerülő olimpián. Oda csak a profik mehetnek, ezen az őszön 22 ország 108 versenyzője mérte össze a tudását – az abszolút győztes: Kovács Gabriella, ő avat be a kulisszatitkokba.
 

mukoromolimpia-orom


Gabó, Gabóca – így nevezik otthon és a szakmában. Mi tagadás, dekoratív csaj, aki maga is rajong a műkörmökért, a nagyon hegyes változatot viseli, és azt is elárulta, hogy a tizenhárom év alatt  – ennyi ideje űzi a szakmát – még egyszer sem festett saját maga számára két egyforma mintát.
 

Gyerek mellett is vállalható

„A körmeimet elnézve sokan megkérdezik, hogy hogyan tudok ezt vagy azt megfogni, de számomra ez kifejezetten kényelmes viselet.” Sőt a 32 éves, férjes asszony szerint a körmös szakma gyerek mellett is jól vállalható. Igaz, akkor a határidőnaplóban a kora reggeli és a késő esti órák üres maradnak. 

Tizenhárom évvel ezelőtt a szülei vásárolták azt a szolárium- és műkörömstúdiót, ahol ma is dolgozik, csak immár körömolimpikonként. A versenyen három kategóriában indult: épített körmöt francia tipp-zseléből, tipp-porcelánból és porcelánból is. A zsűri összesítette a három kategória pontszámait, és ő bizonyult a legügyesebbnek. A szigorú ítészek a körmök hosszát, formáját, vastagságát, vonalát, mindent figyelembe vettek. Amikor a körmökkel elkészült a versenyző, az egyik kezet pirosra, a másikat franciára kellett festenie. 

Véleménye szerint sikerét az évek alatt szerzett rutinnak, a mérhetetlen sok gyakorlásnak és kitartásának köszönheti. Az olimpiai kupán kívül semmivel nem jutalmazták, de ő ezt nem bánja. Állítja, hogy a sok gratuláció, amit kapott, mindenért kárpótolja. Továbbá az sem elhanyagolható tény, hogy érmeinek köszönhetően a körmös szakma vezető oktatói közé tartozik. 
 

mukoromolimpia-gitarVonzza az unatkozó széplányokat

Arra a kérdésre, hogy ma hazánkban miért akar minden unatkozó széplány műkörmös lenni, Gabó kissé ingerülten a következő választ adta:

„A lányok csak annyit látnak, hogy a vendégek egymásnak adják a kilincset. Mi pedig munkaközben kedvesen csevegünk. Ám azt már kevesebben tudják, hogy ahhoz, hogy jó körmös váljék belőled és biztos, megelégedett vendégeid legyenek, nagyon hosszú és kitartó munka szükséges. Reggel 6-tól sokszor este 10-ig ülök egyhelyben, és folyamatosan dolgozom. Hétvégente pedig szakmai továbbképzésekre járok. Erre nem lennék képes, ha nem lenne bennem egy jó adag szakmai alázat. A legtöbb lányból ez a tulajdonság hiányzik, így elég hamar fel is hagynak a körmözéssel.”

Gabót arra kértük, hogy avason be minket az őszi körömtrendbe. Íme:


Az idei szezon slágere a telimetál színek. Minden divatos, ami az aprószemű gyümölcsök színére emlékeztet. Például az áfonya, szeder, csipkebogyó különböző árnyalatai. Formában továbbra is a hegyes, hosszú körmök vagy annak a szelídebb mandulaformájú változata dívik. A francia lakkozás és a kockakörmök a körömolimpikon szerint még egy jó ideig nem fognak kimenni a divatból.
 

Az oroszok, ukránok diktálnak

Laikusként nagyon kíváncsi voltam arra, hogy vajon kik és hogyan határozzák meg a körmök divatját. Majdnem biztosra vettem, hogy Milánóban vagy Párizsban alkotják a vezető formákat és színeket, de tévedtem. Az igazság az, hogy a trendet az orosz, ukrán műkörmösök szabják meg. 

Nekem szenzációnak tűnik Gabóca megfigyelése, miszerint Nyugat-Európában a jóval rövidebb és egyszerű, egyszínű körmök népszerűek. Az ott élő lányok, asszonyok számára a műköröm csak akkor szükséges, ha nem elég szép a körmük formája. A lakkozásnál pedig a letisztult eleganciára törekszenek. 

Ám hazánkban a hölgyek jelentős része mint egy ékszert viseli műkörmeit. Nagyon fontos számunkra a díszítés, a színes csillogás, az egyedi, minden alkalommal megújuló mintázat. Akárcsak az ukrán és orosz szomszédjainknak. „Ismered a mondást: annyian vannak, mint az oroszok. És talán éppen ezért – akárcsak a sportolimpián – az oroszok és ukránok között nagyon sok az ügyes körmös. Ezért nem csoda, a versenyeken ők hozzák a legtöbb újdonságot. Az orosz hölgyek – gondolj csak a sminkükre – szeretik a harsány színeket, és ezt kérik a műkörmösüktől is. Talán ezért diktálja ez a náció a trendet” – fogalmazta meg véleményét Gabó, aki maga is kitalált már egy teljesen új, úgynevezett piramis alakú körmöt.
 

mukoromolimpia-piramis

 

cikk-tipus-linkek

Esküvőre megyek, a ruhám, cipőm megvan, a hajam rendben lesz, a sminkest is riadóztattam, és körmömszakadtáig harcolok majd az eldobott csokorért – már ha lenne normális körmöm… | Körme és körmöse

Én a magam kárán, az okos az én káromon tanulja meg: ne térj be könnyedén az első, utadba eső műkörmöshöz, menj profihoz – interjú az egyik legjobbal trendekről, körmösökről és arról, mi az, ami ma már ciki. | Kecses nő hosszú, hegyes karmokkal

Blogmustra