Zanza!

trendkalauz_minimalAz agyonnyaggatott minimál stílus… az igazi magazinimádók kedvence. Sokat gondolkodom, vajon aki minimalista lakást szeretne, belegondolt-e abba, hogy az csak addig minimál, amíg az első koszos zoknit ott nem hagyjuk valahol. Persze létezik intelligens változata is.

Addig jó, amíg a távirányítók mérnöki pontossággal sorakoznak a fekete üveglap-dohányzóasztalon. Rendmániások, gyerekkel, háziállattal, nagymamával és élettárssal nem rendelkezők nyugodtan választhatják – ajánlatos azonban nekik is egy talpraesett és állandóan riasztható takinénit alkalmazni.

Ez persze csak a dizájnlapokban publikált, unalmasan egyforma minimálra igaz.
A stílus igazi jellemzője szerintem az igazán minőségi anyagok okos, nem eltúlzott alkalmazása, valamint a  tökéletes technológiai megoldások megkeresése a funkcionális szükségletek maximális kiszolgálására.

Egyszerűség, linealitás, az elrejtés művészete. Egy minimalista lakásban maximum egy nyitott polcot találunk.

Alapanyagai többek közt a tökéletesre polírozott természetes kőzetek, szálcsiszolt, rozsdamentes acél, üveg, méregdrága wengefurnér, magasfényűre fújt mdf, műgyantapadló.

Színei a fekete, a fehér, a barnák, a szürkék. És a tér, a tér, a tér… Elengedhetetlen
a levegős, hanyag elegancia.

Ha garzonunk van, költözéskor erősen szelektáljunk, fessünk mindent fehérre vagy nagyon halvány szürkére, mintás felületek eleve kizárva. Amennyiben nagyobb élettérrel rendelkezünk, hurrá: egész kevés bútorral megússzuk, bár azok legyenek szuper dizájntermékek. Az igazi minimal költséges hobbi, de imádóinak megadja a luxusélményt, kerülve a személyeskedést.


Mitől lesz minimál?

arrow-turkmenanyaghasználat: polírozott kő, szálcsiszolt lapok, üveg és acél, wenge, mdf;

arrow-turkmenszínek: fekete, fehér, szürkék, barnák;

arrow-turkmenmérnöki pontosságú élek, linealitás;

arrow-turkmenminimalista dizájnbútorok;

arrow-turkmenegy kis hanyag elegancia.

trendkalauz_fejlec
A legtöbben csak egyvalamit felejtenek el betervezni a lakásba: saját magukat. Elvesznek a trendek és egyenenteriőrök ingoványában. Kilenc éve a szakmában kommandózó enteriőrtervezőnk sorozatában nemcsak eligazodni segít, a kérdésekre is válaszol. Kattints az alábbi linkre!

Kérdések és válaszok

 

A sorozat korábbi cikkei:

A félreértett mediterrán

Trendek a DíványonBlogmustra