Mindig a hülyéknél van a labda

diesel-leadLehet, hogy az okos embereknek van agyuk, de a hülyék tökösek, ők azok, akik tényleg fontosak – üzeni vásárlóinak 2010-es kampányával a Diesel. 

cikk-tipus-altalanos

diesel1Mielőtt kellő körültekintés nélkül már január közepén a Missoni családnak ajánlottuk volna az év kreatív divatkampánya díjat, amiért új kollekciójuk népszerűsítését ők maguk vállalták elrontott családi fotókon, kardigánban, makkoscipőben egy tál rák fölött, új jelölt akadt a díjra.  

A Diesel, 2010 tavaszára elkészült Be stupid! kampánya nem a divatfotózás eddigi vívmányainak a lerombolása miatt érdekes, inkább csak az üzenete miatt. Egy londoni és New York-i szakemberekből álló kreatív ügynökség, az Anomaly úgy döntött, nem teszi ki a vásárlókat annak az illúziónak, hogy a reklámozott márkával vonzónak és menőnek érezhetik magukat, inkább arra bátorítja őket, hogy merjenek hülyék lenni. 

A kampány üzenete szerint a világ tele van okos emberekkel, akik nagy ötleteket gondolnak ki, terveik vannak, kreatívok. Lehet, hogy az okos embereknek van agyuk, de valójában a hülyék a tökösek. Ők azok, akik fontosak, csak egy hülye lehet bátor, és briliáns.  
 

diesel-nagy


A farmerjeiről ismert márka két éve ünnepelte a fennállása harmincadik évfordulóját. Abból az alkalomból a ’70-es évek pornófilmjeiból összevágott jelenetekbe rajzoltak bele úgy, hogy azok hétköznapi jeleneteknek tűnjenek. Ha már a farmerok terén túl nagy újításokat nem lehet végezni, a márka inkább a figyelemfelkeltő kampányokra koncentrál. 
 

A teljes Diesel hitvallás itt látható:

 

cikk-tipus-linkek

Eljött a háztartási modellek éve

Missoni márka vezetői nem profi modellekkel készítették el a tavaszi kollekciójuk kampányát, hanem ők maguk pózolnak családi fotókon, kardigánban, makkoscipőben egy tál rák fölött.Szemléletformálás a divatban.

Mustra