Zanza!

A férfias ruhadarabokat szexis kiegészítőkkel viseljük, a válltömést csőnadrággal, de ha a grunge stílust választjuk, akkor fontos, hogy ne legyen átgondolt.

cikk-tipus-oltozo-left


Elgondolkodtam azon, hogy vajon miért csak most írok az őszi stílusokról, lehet, hogy azzal kellett volna kezdeni az egész elemzést, nem pedig az idei ősz sláger darabjaival, fazonjaival és a színeivel. Költői kérdés, de végül válaszoltam: előbb a ruhadarabokat kell ismernünk, aztán a színeket, formákat, mintákat, aztán álmodozhatunk azon, hogyan is viseljük ezeket. Mert egy egy ruhadarab többféle stílusban felvehető.

Férfias nő

Marlene Dietrich viselettörténetéből tudjuk, hogy a nyakkendők, férfinadrágok, xxl-es blézerek még nőiesebbé tesznek bennünket. A pilótadzsekikhez és a hatalmas kabátokhoz magas sarkú cipőket és szexi darabokat kell viselnünk, hogy a végletekkel teljesen összezavarjuk a külvilágot.

ferfiasan1

Csillogó,  80-as évek

A nyolcvanas évek stílusa biztos siker, még akkor is, ha az utcákat még nem öntötték el a válltöméses lányok, legalábbis itthon. A csillogás, a strasszok, és a csőnadrág az, amelyet idén átvettünk abból a korból.

80-as1

Hosszú, mint a negyvenes években

A nyújtott vonalak, a hosszabb szoknyák, a testet követő, szűkített formák jellemzik ezt a stílust. Erősen összehúzott,  vagy magasított derék alakítja ki a nőies homokóra formát. A klasszikus hangulat eleganciát ad.

40es1

Grunge

Elhanyagolt, laza, nemtörődöm, ezek a szavak jellemzik a grunge stílust. Mindent mindennel fel lehet venni, sőt kötelező felrúgni a szabályokat. Csak arra érdemes vigyázni, hogy egy grunge stílusú nőnek sohasem szabad túlságosan átgondolt külsővel megjelenni.

grunge

Luxus

A drapéria nőiessége és eleganciája, a kövekkel díszített anyagok, a metálos arany és ezüst színek a luxus látszatát kölcsönzik az idei divatnak. A bársony is az előkelőséget  sugallja, s a hosszú szőrű bundák úgyszintén. A klasszikus kosztümök, a nemes anyagok, az egyszerű ruhák kifinomult ízlésről árulkodnak.

luxus

Barokkos

A barokkos túlzásokat is érvényesülni hagyja az őszi divat. Túlzott bőségekkel játszik, fodrokkal, és pont az ellentéte az amúgy szintén divatos  klasszikusnak és a visszafogottnak. Romantikus hangulatot teremt, inkább estére való, mint nappalra.

barokkos

 

cikk-tipus-linkek 

A divatvilág a szavannán született
Egészen vad kombinációk divatosak idén ősszel: a bőrt bőrrel, az állatmintát csipkével is kombinálhatjuk: éljen a diverzitás a divatban!

Amitől az őszi kinézeted modern lesz
Idén egy valamirevaló női kabát úgy fest, mintha a pasid szekrényében találtad volna. Menő a petleg és a bőrharisnya, a szmokingszerű kezeslábas, és a hatalmas, kötött pulóverek.

 

Blogmustra