wamp-leadEllátogattunk az év utolsó WAMP dizájnvásárára: a tömeg még elviselhető mértékű volt, itt-ott mézeskaláccsal kínálgattak minket a tervezők, és láttunk sünös körömkefét, táskává alakítható biciklis pulóvert, és lámpákat selyempapírból.

cikk-tipus-riport

wamp15


Lomográfia-arc kilenc példányban

wamp2 wamp3


A Rododendron standjánál bukkanunk rá ezekre a színes fényképezőgépekre, amelyek az eredeti orosz Lomo gépek dizájnos, modern utódai. Ahogy az a lomography.hu-ról kiderül, másfél évtizede leheltek új életet bécsi fiatalok ebbe a letűnt, de egyszerűségével még ma is létező tecknikába. Reneszánszát éli a lomográfia, amelyet pontosan nyitottsága miatt kedvelnek a fényképezés szerelmesei. Választhatunk például csöppnyi halszemobjektíves automata, analóg gépet, vagy kilenc lencsés (egy kockára kilenc kis képet exponáló) készüléket, és kattintgathatunk  naphosszat. 
 

wamp1

A halszemobjektíves Fisheye fényképezőgép 12.000 forintba, a négy lencsés Supersampler by Dalek 18.000 forintba kerül.
 

I heart Budapest- falafel a pulóveren

Valamerivaló lokálpartriótaként muszáj megállni a Bolt Műhely standja előtt is, ahol Majoros Zita Budapest motívumos pólóiban, táskáiban, és most már pulóvereiben tobzódhatunk. Ezek a darabok  visszaadják Budapest régi zsidó negyedének sajátos világát. A fekete-fehér mintákban felfedezzük a Kertész utcai Hummus Bár falafelgolyóit, az Írók boltjának könyvhalmait, a Liszt Ferenc tér koktélospoharait, és a negyed füstös, roskadásig tömött romkocsmáinak söröskorsóit.

Hasonló ihletésűek Koós Daniella Buda Pest fülbevalói is, amelyek ebben az időszakban gyakrabban himbálóznak a szembejövők fülében. A bátorításra szoruló divatrajongók a Most vagy Soha, a döntésképtelenek pedig az Igen-Nem párossal a fülükben dzsesszelhetnek a főváros utcáin.
 

wamp4 wamp5

Majoros Zita Budapest pólói 6000, táskái 16.000 forintba kerülnek. Koós Daniella fülbevalói 2000 forintba.


2 in 1, avagy a pulcsitáska

Magony Zsuzsanna standjánál belebotlunk az őszi Cycle Chic divatbemutató egyik legmutatósabb és legrafináltabb darabjába, a táskává alakítható pulóverbe. Az Arka márkájú, sárga, zöld, kék, szürke színekben kapható felsők funkcionalitás és esztétikum, hordhatóság és divat különös keverékei. A  pulóverek decens szegélyei fényvisszaverőek. Nagy melegben pedig vállon keresztbe vetett motyóként kerekezhetünk vagy éppen gyalogolhatunk velük tovább.
 

wamp6 wamp6b

A táskává alakítható pulcsik 13.000 forintba kerülnek.


A körömkefe nem unalmas

A Forma standjánál a lakásdizájntól mennybe szálló ismerőseinknek érdemes ajándékot keresni. Ahogy  tanulmányoztuk a kínálatot rájöttünk, hogy egy körömkefe sem feltétlenül unalmas (jelen esetben például süniként metamorfizál), a bornyitónk pedig ábárzolhat jégtáblán álldogáló pingvint. Kedvencünk mégis a karácsonyi sütés-főzés abszolút befutói: a leharapott lábú, karú, és fejű mézeskalács formák.
 

 wamp7

wamp8 wamp9

A süni körömkefék 800, a pingvines dugóhúzók 3000, a sütiformák 3500 forintba kerülnek.
http://www.forma.co.hu/
 

Színes fényben

Kaszanitzky Anna standjánál nehéz lencsevégre kapni a színes lámpákat, mert mindig egy-két megbabonázott gyerek állja őket körül. A Kangulum márka tervezője 2006 óta foglalkozik lámpatervezéssel, a Wampon látható színes, Pumpi névre hallgató lámpái selyempapírból készülnek, a Szerpentina nevű füzér pedig hímzett taftból.
 

wamp10 wamp11


A gömbök 7200 forintba, a füzér 8000 forintba kerül. A képen látható 3D-s, világító csillagot pedig 1500 forintért vihette haza fotósunk.
http://www.kangulum.hu/


Nemezt a fürdőszobába

Ducsai Judit standjánál a nemezbe bújtatott szappanokon azonnal megakad a szemünk, amelyeknek színes nemezruhái kézmosáskor a forró víz és a dörzsölés hatására a szappannal együtt zsugorodnak majd a napi használat során. A tervezőnő standján találkoztunk az idei karácsonyi szezon legegyszerűbb és legszimpatikusabb díszével is: az arany és ezüst textilgömbökkel.
 

wamp12 wamp13 wamp14


A nemezszappanok 1500-2000 forintba kerülnek, a karácsonyfadíszek pedig 500 forintba.

Fotók: Gulyás Kristóf


cikk-tipus-linkek

• Leáldozott a derékig csúszó szoknyáknak