Legyél te a fesztiválok ikonja!

wamp_m

A cicanadrágot megtartottuk volna, remek alakformáló, és pálinkafesztiválra tökéletes. A WAMP-pal közösen játékra hívunk minden olvasót, ahol értékes nyereményhez lehet jutni. Előtte azonban hárman kipróbáltuk, mi hogyan tudnánk felöltözni a design vásáron.

Néhány éve, amikor beszereztem egy fehér gumicsizmát a Sziget fesztiválra, négy csepp eső esett mindössze, inkább az a jellemző rám, hogy papucsban gázolok bokáig a sárban a Wan2 színpad felé sietve. Több éves rutin ellenére sem állíthatom, hogy mindig el szoktam találni az ideális fesztiválöltözéket, de olyankor nagy együttérzéssel megállapítom, hogy más sem.

A főnyeremény 50 ezer forint

WAMP-pal közösen most három fordulós ön-styling pályázatot hirdetünk minden Dívány olvasónak. Elsőként Fesztivál sikk kategóriában várjuk a legjobb szetteket. Látogassatok el a június 27-i WAMP-ra, az Erzsébet térre a saját, fesztiválozós ruhátokban, vagy gyűjtsétek össze a vásáron kapható designer ruhák és kiegészítők közül azokat, amelyeket szívesen felvennétek, és készítsetek egy fotót magatokról. A fotót elküldhetitek a palyazat@wamp.hu-ra.

A fotók egy galériába kerülnek a Facebookon, ahol szeptember 5-ig like-olással lehet szavazni a legjobb képekre. Fotózás előtt ajánljuk a Style.com fesztivál szetteket bemutató összeállítását, remek, háztartásból való ötleteket láttunk itt.

A legtöbb like-ot /szavazatot kapott styling egy 50.000 Ft értékű vásárlási utalvánnyal lesz gazdagabb, amelyet válogatott WAMP-os tervezőknél vásárolhat le 2010 végéig.

Összeállítottuk a saját szettünket

juli_belsoJuli: gyűrű és karkötő Varga Bernadett 3000 Ft és 5000 Ft, felső Solymosi Bori 9500 Ft, leggins: Zoephobic 3000 Ft, táska: Marcus Goldson 12 500 Ft

dora_belsoDóra: ruha Printa 15 000 Ft, pink műanyag kitűző: Koodform 1500 Ft, pink kézalakú kitűző: Suck Right! 6000 Ft, karkötő: Tóth Virág 1490 Ft

laci_belsoLaci: Póló: Gruzzwe 4500 Ft, táska: Marcus Goldson 11 900 Ft

Persze, mielőtt divatteremtő akciókra vennénk rá titeket, a szerkesztőségünk három tagja is kipróbálta, milyen fesztiválos ruhákat találhatunk a designerek vásárán. A címlapszerkesztőnket, Julit és a parapszichológia témák iránt lelkes újságírónkat, Lacit vittem magammal június első WAMP-jára - abban a reményben, hogy férfiruhát is találunk - hogy saját és nem túl komoly divatkörképet készítsünk. A KREA Kortárs Művészeti iskola stylist szakos hallgatója, Kurucz Zsuzsa segített nekünk a helyszínen, aki összeállította a fesztiválos szettünket.

„Itthon nem annyira jellemzők azok a prémium jellegű fesztiválok, amire az emberek kiöltöznek, inkább a zúzósabb, játszósabb ruháikat szokták elővenni a fesztiválszezonra. Én most mégsem a legsportosabb ruhákat szedtem össze"- mondta Kurucz Zsuzsa, miután kiválasztott Julinak pedig egy hófehér Solymosi Bori felsőt egy szintén világos, batikolt Zoephobic (www.zoephobic.hu) legginsszel, nekem pedig egy törtfehér Printa (www.printa.hu) ruhát. Első látásra a néha szünetelő kapolcsi Művészetek Völgyében tudnánk elképzelni magunkat ezekben, ott talán tudnánk a finomabb darabokra vigyázni. Ezenkívül az egyre bővülő számú bor és pálinkafesztiválon debütálhatunk.

A cicanadrág kellene

{gallery}wampmgallery{/gallery}

"A cicanadrágot szívesen megtartottam volna. A nagyon halvány, pasztell színű foltok optikai csalódást okoztak, így formásabbá tették kissé girbegurba lábaimat"- vázolta a nadrág előnyeit Juli. "A fehér felső dekoltázsnál kicsit bővült, és húzott volt, ami nőiesebbé tette a kicsit bő szabást - ezért nem tudtam elég hálás lenni a fotózás idején, a 30 fokos hőségben. Bármikor felvenném mindkét darabot, de valószínűleg inkább külön-külön, hogy legalább csak az egyik legyen foltos, de ebben a formában is bevállalnám egy bor- vagy sörfesztiválra, vagy a belváros utcáin, terein tartott koncertre. "

A stylist szerint Laci a Balaton Soundon is viselhetné azt a zöld Gruzzwe (myspace.com/gruzzwe) pólót, amelyet a férfi kínálatból kiválasztott a számára. Habár ő nem tipikus, kötött izomzatú Balaton Soundos férfi, de mint elmondta, ott valóban jól érezné magát a szettjében.

"A pólón, divatos pasztelzöld színe miatt, egyszerre mutat előnyösen a sör, bor vagy egyéb fesztiváli vetület. Aki magára húzza, megdobogtathatja a 16 év alatti lányok/fiúk szívét, a bohém szörnyfigura pedig a fiatalok tudatos, digitális városi lázadásáról mesél. Anyaga finom, gondos kezek munkája, ideális debütálási fesztivál lehet a Volt, a Balaton Sound vagy a Sziget, de melegfelvonulásra is szuper választás 18 év alatt" mondta Laci, majd kitért a táskájára is. "Diszkrét mérete és mintája egyszerre idézi a 90-es évek mezei tolltartó-trendjét és az underground London első The Clash koncertjének szeleburdi hangulatát. Ez is fiataloknak szóló viselet, unisex mivolta végett egyszerre fér el benne a sörnyitó vagy az esemény utáni tabletta."

Készüljetek a következő fordulókra!
Július és augusztus második vasárnapján szintén várjuk a WAMP-on a lelkes önstylistokat. július 25.-én az Etno sikk, augusztus 29-én pedig a Hardcore sikk kategóriában összeállított remekműveiteket fotózzátok le! A vasárnapi design vásárok előtt néhány nappal ismét megmutatjuk a saját összeállításainkat, amelyeket Kurucz Zsuzsa stylist hallgató gyűjt össze nekünk. A cuccokat Dívány szerkesztőségének rotálódó tagjai viselik majd, tehát nemcsak az ezoterikus újságírók, hanem zenei szakújságírók és diéta specialisták is modellek lesznek a továbbiakban.

A fotózás után a ruhákat visszaadtuk a tervezőknek, aztán beszereztünk néhány kiegészítőt magunknak a hazai designerektől. „Én nem vásárolni mentem, ennek ellenére egy pár fülbevalóval és egy kitűzővel hagyom el a helyszínt, végtelen boldogan. A bennem élő lokálpatrióta is örül, hogy a hazai GDP-t növeltem" - lelkendezett Juli a vásár után a Gödör felé haladva.

Fotó:Kováts Dániel

Mustra