Lady Gaga kikövezte a blézer útját

Az énekesnők már korábban felfedezték a válltöméses power blézert, és most a divattervezők is bemutatták, hogyan képzelik el a férfias kiskabátot csipkeruhával.

cikk-tipus-oltozo-left

A blézer örök klasszikus ugyan, de az elmúlt években méltánytalanul háttérbe szorult a divatban. Most újult energiával visszatért és elsöprően hódít. Már az új őszi darabok összefoglalójában írtam róla néhány mondatot, de most alaposabban is szemügyre vehetjük, miként küldték a kifutókra a nagy márkák.

A blézer az ősz ruhadarabja, amikor még nem kell feltétlenül kabátot viselni, de télikabát alá is felvehető. Viselhetünk szűkítettet, vagy bő vonalút is, és most divatos válltöméssel ellátott kiskabátot is, ha az ízlésünk engedi. A bővebb fazonok szűkebb nadrágokkal vékonyabbnak mutatják az alakot. A blézer idén estére is megoldás lehet, sokszor tűnik fel flitteres formában. Ha fiús fazont választunk, alatta egy nőies ruhával és egy bokacsizmával tökéletesen megfelelünk a 2009-es téli irányzatoknak. A blézerrel munkahelyi öltözködésünk  számtalan összeállítását megoldhatjuk. Így lett a  blézer az idei ősz alap ruhadarabja.

Szűk legginsszel nőies lehet

Egyértelműen Stella McCartney diktálja a blézer viselésének a legfontosabb szabályait. A kollekciójában látottak alapján a blézert  a végletek ruhadarabjának is nevezhetnénk. Hol egy szexi csipkeruha hívja fel magára még inkább a figyelmet kiegészítve egy abszolút fiús blézerrel, vagy az xl-es blézert egy teljesen szűk legginsszel párosítja. 

stella2 stella3

stella1

De a tervezőnőn kívül még rengeteg divatház használta fel a blézert új kollekciójában. Giorgio Armani azt mutatta meg, hogy a boyfriend blézeren kívül még a szűkített, rövidebb változatok is divatosak.

armani1

A közkedvelt válltöméses  Balmain változatot rengeteg híresség tette magáévá.

balmain1


A Burberry  szintén a fiús fazonban gondolkodott, s habár a nadrág is fiús stílusú, a fényes, nőies felső innen sem hiányzik.

burberry1

A Chloe világos árnyalatban küldte kifutóra ezt a kétsoros blézert. Elegáns, lágy anyagból készült bő szoknyával és blúzzal képzeli el ezt a szerelést, ugyanabban a tónusban. (chloe1)
Donna Karan a DKNY kollekcióban a szűkített fazonú blézert egy bővebb nadrággal hozta össze.(dkny1)
A Gucci azonban a szűket még szűkebbé tenné. Abban az esetben pedig, ha lazít egy cseppet a blézeren, akkor is nagyon rövid marad.

gucci1 gucci2


cikk-tipus-linkek

Marlene Dietrich még diktálja a divatot

A férfias ruhadarabokat szexis kiegészítőkkel viseljük, a válltömést csőnadrággal, de ha a grunge stílust választjuk, akkor fontos, hogy ne legyen átgondolt.

Őzlábú nő a pasija zakójában

Idén egy valamirevaló női kabát úgy fest, mintha a pasid szekrényében találtad volna. Menő a petleg és a bőrharisnya, a szmokingszerű kezeslábas, és a hatalmas, kötött pulóverek.

Mustra