Konyhafestés: mivel, mennyiért?

Zanza!

painting-fokusAmennyiben úgy döntöttél, ezen a hétvégén barátnőddel lefested a konyhádat, de nem tudod, mi kell egy ilyen művelethez, jó helyen jársz.
A korrekt szaki összeszedte, mire lesz szükséged.

 

 

Mottó: „A szaki időben érkezik, pontosan dolgozik, azt csinálja,
amit mondanak neki »kéremszépennagysága«”


A festéshez alig pár dolog szükséges. Ezek közül a legfontosabb maga a felismerés, hogy amit más el tud végezni, azt te is. A többi már csak a kényelmes munkavégzés miatt szükséges, ami persze a korrekt szaki szerint közel olyan fontos, mint az első. Szerszámok és anyagok, amik kellenek:

painting-large

1. Festőhenger: nagyobb sík falfelületek és a mennyezet villámgyors lekenésére; tartozik hozzá egy markolat, valamint célszerű beszerezni egy nyélhosszabbítót a plafon festéséhez.
2. Ecsetkészlet: a sarkok és egyéb, a henger által hozzáférhetetlen helyek kenésére; a hosszú nyelű verzió a radiátor mögötti területeken ideális.
3. Festék és színező: egyszerű beltéri falfesték – oldószer nélküli.
4. Takarófólia és ragasztószalag: a padló, a bútorok és a nyílászárók tisztán tartására használjuk.
5. Kézi festékesedény: az ecsetes munkákhoz nagyon jól jön, hogy kézben lehet tartani egy kevés anyagot.
6–7. Olló és tapétavágó kés: a fólia és a ragasztószalag darabolásánál nyújt segítséget.

A korrekt szaki kiszámolta egy kisebb, 15 négyzetméteres konyha vagy gyerekszoba festésének költségeit. Az árak tájékoztató jellegűek, függnek néhány körülmény pontos ismeretétől – szóval a szaki előre mossa kezét….

Festőhenger és hosszabbító nyél: ~1500 Ft
Ecsetkészlet: ~3x450 Ft
Festék és színezőpaszta: ~3500 Ft
Takarófólia és ragasztószalag: ~1500 Ft
Kézi festékesedény: ~300 Ft
Olló: ~500 Ft
Tapétavágó: ~500 Ft
MINDÖSSZESEN: ~9000 Ft


Nagyságrendjét tekintve ennyiből plusz egy dolgos napból megúszható az a bizonyos festés. Ha minden ajtókeretet, ablakot és ablakkeretet, padlót, konnektort és a többi alaposan leragasztasz fóliával, a takarítás is megáll egy órában.

Ha te kevered a színt, úgy tegyél el száraz, hűvös helyre pár decit belőle – hátha később ki kell javítani falsérüléseket. Ugyanazt a színt nem lehet kétszer kikeverni!

 

 

 

 

Blogmustra