Hippiruhákkal küzdenek az AIDS ellen

2A hatvanas évek fesztiválruháit idézi a H&M új kollekciója, amelynek eladásával az AIDS kutatását és a betegség gyógyítását szeretnék támogatni.

Immár harmadik alkalommal vesz részt a H&M a Fashion Against AIDS kampányban, és az erre készült, hippi stílusú kollekciót május végén forgalmazni kezdik. A kampány felhívja a figyelmet a HIV vírus okozta betegségre, és annak megelőzésére.

 

 

A ruhák eladásból befolyó összeg 25%-át olyan alapítványok kapják, amelyeken keresztül támogatni lehet az AIDS kutatását, gyógyítását.

A kampány arcai Lou Dillon (aki egy ügető versenylóról kapta a nevét) és Elizabeth Jagger. Mick Jagger 25 éves lánya az utóbbi években lett felkapott modell, szerepelt az amerikai és ausztrál Vouge, valamint az Amica Italia címlapján is. A legismertebb kampányai közé tartozik a Mango, a Burberry, a GAP, Lancome, de szerepelt már Pull&Bear kampányban is.

hm-fashion-against-aids-2010-campaign_01

Nemzetközi szinten nagy hagyománya van azoknak, az egészség megőrzésére irányuló kampányoknak, amelyeket a celeb és divatipar segítségével hoznak létre. Mint arról nemrég beszámoltunk, az egyik legismertebb kezdeményezés Ralph Lauren divattervező nevéhez fűződik, aki még a kilencvenes években alapította a Fashion Targets Breast Cancer nevű alapítványt. Nemcsak az emlő és méhnyakrák kap ezekben a kampányokban kiemelt figyelmet, hanem az AIDS-sel is ugyanúgy foglalkoznak a divatszakemberek. A Divat az AIDS ellen (Fashion Against AIDS) című kezdeményezésben már olyan hírességek vettek részt, mint Kate Perry énekesnő, Dita Von Teese vetkőzőművész, vagy a Tokio Hotel zenekar.

cikk-tipus-linkek

Divattal a mellrák ellen

Oszd meg másokkal is!
Mustra