Fess az ablaküvegre!

Zanza!

manual_ablakuveg_festesHa megfestesz egy ablakot vagy egy lámpát, nem csak az üveg lesz színes - a fény, ami átszűrődik rajta az egész szoba hangulatát befolyásolhatja. Ezért a tervezést mindig a színekkel kezdd!

Ne felejtsd, hogy most a fénnyel játszol, ami nagyon meghatározhatja szobád egész hangulatát, és azt is, hogyan élnek, jelennek ott meg egyéb tárgyaid. Ezért a tervezést mindig a színekkel kezdd és a festett felület méretével (ha csak az ablak sarkára festesz, nem fog bezavarni).

Óvatosan használd például a zöldeket. Bár az ablakon kinézve talán nálad minden csupa zöld (vagy legalábbis erre vágynál), a zöldes fény a szobában mégis hideg-rideg. Gyengén világított vagy alagsori lakásnál csak kis felületet fess meg és ne használj sötét színeket.


Mire lesz hozzá szükséged?

• egy tubus kontúr
• üvegfesték
• papír és ceruza a tervezéshez


A minta tervezése másodlagos, légy bátor, szinte bármi jól mutathat, lehet figuratív vagy nonfiguratív. Ha még nincs nagy gyakorlatod érdemes papíron próbálgatni. A kontúrt használhatod egész vékonyan, főleg a figuratív ábráknál, akkor alig zavar. De tervezhetsz mozaikszerű mintát, kicsi felületekre osztva a képet - ha vastagon használod a kontúrt az régies ólomüveg-hatást ad neki.

Használhatsz olajos vagy vizes alapú festéket is, utóbbit könnyebb eltávolítani, ha rossz helyre kerül véletlenül vagy mégsem mutat jól.


Az első lépések: tervezés papíron, aztán jöhet az ablaküveg:

manual_ablak1 manual_ablak2

Csak a kontúr, aztán kifestve:

manual_ablak3 manual_ablak4

Nagyon más a fal előtt és amikor átvilágítja a napfény:

manual_ablak5 manual_ablak6

 

További manuálok:

Bizarr izzó

Bemelegítés: üvegmozaik

 

Blogmustra