Dress code különleges alkalmakra

Zanza!

dresscode-buttons2Megérkezett a meghívód egy üzleti fogadásra vagy a barátod koktélpartijára? A legtöbb meghívón szerepel a „dress code”, az, hogy mit illik felvenni. (Vagy rosszabb esetben: csak és kizárólag miben engednek be…)

 

 

Persze partija válogatja. Mindenesetre nem árt tudnod. Készítettünk egy kis összeállítást arra az esetre, ha ilyen ügyekbe keverednél. A legelegánsabbtól haladunk a kevésbé elegánsak felé.


circle-darkgreyblue

Frakk (a mindig megmosolyogtató)

A nők hosszú estélyiben vagy báli ruhában jelennek meg. Gyakran vesznek fel hosszú kesztyűt, amelyet tánc közben viselnek, de a vacsorához leveszik – a koktélhoz rejtélyes módon nem… A férfiak frakkot viselnek és fehér pikémellényt, amelyet elegáns, fehér ingre öltenek – fehér csokornyakkendő és fekete, fényes cipő kíséretében. Mindenki emelkedett arckifejezéssel érkezik, amely az elfogyasztott alkoholmennyiséggel folyamatosan mérséklődik.


circle-darkgreyblue

Szmoking

A nők hosszú estélyi ruhát viselnek – vagy kétrészes, de hosszú szoknyát felsővel. A férfiak hagyományos fekete szmokingban pompáznak – fehér inggel és fekete csokornyakkendővel. Ha kicsit másképp akarnak kinézni, akkor a fekete csokornyakkendő helyett színeset kötnek. Természetesen ha sok a színes egyéniség, az arányosan sok színes csokornyakkendőben jelentkezik.


circle-darkgreyblue

Szmoking – opcionális

A nők felvehetnek rövid vagy hosszú koktélruhát, esetleg kosztümöt. A férfiak viselhetnek szmokingot vagy nagyon sötét öltönyt, fehér inget és hagyományos nyakkendőt. Opcionálisan bárki otthon maradhat hálóingben vagy pizsamában.


circle-darkgreyblue

Öltöny

A nők kosztümben vagy elegáns üzleti öltözetben jelennek meg – csak arra gondolj, hogy mit vennél fel egy fontos üzleti megbeszélésre, aztán egészítsd ki szép ékszerekkel, táskával, magas sarkú cipővel. Már persze akkor, ha nem farmerban jársz tárgyalni… A férfiak esetében nem kérdés: öltöny, nyakkendő.


circle-darkgreyblue

Hivatalos/nem hivatalos

Ez az előírás általában esküvői meghívókon szerepel. Az évszak vagy az időjárás határozza meg, hogy mit veszünk fel. Szép kosztümmel vagy csinos ruhával nem tévedhetünk – csak a feketét kerüljük! A férfiak öltönyt vegyenek fel, inget és nyakkendőt. (Nekik mindig sokkal könnyebb dolguk van, nem?) Ha esti eseményről van szó, akkor a koktélruha a megfelelő választás – vagy egy kosztüm. Este a fekete is elfogadott.


circle-darkgreyblue

Sportosan elegáns

A nők elegáns nadrágban blúzzal. A férfiaknak nadrág és ing. A mackónadrág és az edzőcipő nem ez a kategória…


circle-darkgreyblue

Koktél

A nőknek szexi, de klasszikus ruha, a férfiak részére pedig nadrág és ing ajánlott – nyakkendő nem szükséges. Mint azt a dress code elnevezése is sugallja, ahol ezt írják elő, ott a megjelenteknek pezsgős- vagy más italospoharat kell a kezükben tartaniuk kiegészítőként.

Kerüljük a nagyon nyitott, kihívó ruhákat – különösen üzleti alkalmakon (kivéve, ha a cél kifejezetten az üzleti partner elcsábítása)! Magasan sliccelt szoknyák és kivillanó combok – ne! Gondolj arra, hogy másnap is be kell menned a munkahelyedre, és nem szeretnéd, ha rólad pletykálnának. Persze, ha szeretnéd, akkor miattunk ne fogd vissza magad… és mindenképp küldj fotókat a Díványnak!


Blogmustra