Tereld el róla a figyelmet - a nagy has öltözködési trükkjei

Zanza!

nagyhas-lead3A nadrág oldalán a zsebek még inkább segítik, hogy eltereljük a figyelmet a nagy hasról, és a húzott felsők is előnyösek – öltözködési tanácsadónk kitér arra is, hogy akinek lapos a hasa, annak sem illik mutogatnia.

cikk-tipus-altalanos

Az előző részben a széles derék karcsúsításának trükkjeiről esett szó. 

 

A kisebb vagy nagyobb has sokunk problémája. Azoknak a szerencséseknek, akiknek lapos hasuk van - persze az is lehet, hogy pusztán rendesek, mert a napi hasizomgyakorlatot elvégzik-  felesleges tovább olvasniuk ezt a cikket, de annyit azért még gyorsan nekik is mondanék,  hogy az elegáns megjelenéssel határozottan ellenkezik a kivillanó has, és ezt nem az irigység mondatja velem. Legalább ne a munkahelyen mutassuk meg  - némely szakma persze kivételt képezhet ez alól. Rövid felső és rövid szoknya, vagy sort tengerparton vagy strandon kívül egyszerre nem viselhető.

nagyhas2Nagy hashoz érdemes olyan szoknyát vagy nadrágot választani, amely elöl teljesen lapos, nincs rajta cipzár vagy gomb, hogy ez legalább ne nagyítsa a méreteket. Igen ám, de ez sem ennyire egyértelmű. Hiszen a teljesen sima, szűk szoknya szépen kidomborítja a valóságot.
 

A csípőnadrág a megoldás 

Talán az elterelési hadműveletet bevetheted, ha a szoknyád vagy nadrágod oldalán találhatók a zsebek, díszítések. A nagy has legtöbbször a felül erősebb nők problémája, ez azonban azt jelenti, hogy keskeny a csípőjük és szép vékony a lábuk. Vagyis máris van hová terelni a figyelmet. Egy rövidebb szoknya, egy élénkebb szín alul, s máris eltüntettük a nagy hasat.  Azért az a vesszőparipám, hogy a megjelenésnek van egy fókuszpontja, ezt kell jól megtámogatni. Ha keresel magadon egyetlen olyan részletet, amivel elégedett vagy, amit szívesen megmutatnál a világnak, rögtön nem számítanak a kevésbé szép részletek. Szerintem ez az öltözködés alapja.

A legelőnyösebb fazonú nadrág számodra a csípőnadrág, ha ezt egyéb arányaid is megengedik. A magas derekú szoknyák és nadrágok nehezen takarják el a nagyobb pocakot, hacsak nem páncélból vannak. Apropó páncél, az alakformáló fehérnemű, szorítóbugyi jó megoldás lehet, és nem is  annyira kényelmetlen. Létezik harisnya is ugyanezzel a funkcióval.
 

nagyhas1A mell alatt elvágott fazon előnyös

A mell alatt elvágott, és onnan enyhén bővülő fazon jó lehet, de csak ha nem sátorszerűen bő. A kismamaruhákra emlékeztető fazonok azért nem szerencsések, mert esetleg áldott állapotodra gyanakodhatnak, akik látnak. Maradjunk inkább a szűkített vonalú, test vonalát követő formáknál. A legjobb trükk az oldalt, vagy középen húzott, redőzött felső, amely garantáltan összezavarja a külső szemlélőt.

Vigyázz azonban az övekkel és az öves blézerekkel, kabátokkal, felsőkkel, mert ezek még láthatóbbá teszik a nagyobb méreteket. Az öv mindig vízszintes vonalat jelent, a vízszintes vonalak pedig csak akkor barátaink, ha nagyítani szeretnénk valamit. 
 

Nem kell csíkosban járni

Helyettük a függőleges vonalakhoz pártolunk, amely nem feltétlenül azt jelenti, hogy tetőtől talpig csíkosban kellene járnunk. Okosan megválasztott díszítések, rétegek egymáson, színek találkozása függőleges irányban, szabásvonalak, ezeket kell figyelembe vennünk, amikor a függőleges vonalakra és a vékonyításra gondolunk. Egy mellény, egy nyitott blézer, egy kardigán, mind csodálatosan részekre bontja hosszában az alakot, de egy elöl gombos blúz is félbevágja, s ez kifejezetten előnyös nekünk. 

A túl fényes, világos anyagokból készült holmiknak nincs keresnivalójuk ezen a területen.

A lefelé bővülő szoknyák vagy trapéz nadrágokat nem ajánlom, mert vékonyítják a csípőt, de a hasadra így nagyobb figyelem terelődhet. A lefelé szűkülő fazon pedig szélesíti a csípőt, de akkor a hasad sem marad ki ebből. A legjobb itt a középutat megtalálni. Egyenes szárú nadrágok, vagy térdnél csak enyhén szűkebb szoknyák.

 

 

Hamarosan folytatjuk – egy sor vélt és valós alkati tökéletlenséggel.

Ha kíváncsi vagy, a testalkatodhoz milyen színek, fazonok állnak jól, Dunai Anita blogján válaszolj a 15 +1 kérdésből álló kvízre, és egy részletes, személyreszabott alkati elemzést kapsz ajándékba.

 

 

cikk-tipus-linkek

• A széles öv darázsderekat formál
• A szűk ceruzaszoknya formálja a csípőt
• A V-dekoltázst nagy mellre találták ki
A Flashdance a kis mell megmentője

Blogmustra