Csald vissza a kedvest az ágyba!

Zanza!

agytakaroLegjobb a tavaszi átalakítást egy új ágytakaróval kezdeni – esetleg a kedvesünket is visszacsalhatjuk a díványról. Nem kell magunkat nagy költségekbe verni, a lényeg, hogy legyen egy kis színe.

 

Persze nem barnára gondolok, de nem akarok tippeket adni, mindenkinek más jön be. Amikor meglátod, úgyis érezni fogod. Mehetsz indiai boltokba – ott van rajtuk még csillogós is meg elefánt, de jók vannak az IKEA-ban is. Ha erre sem telik, mert téged nagyon sújt a világválság, menj be egy sima méteráruboltba. Vágass le két métert, és szegd be a szélét – nagyon jó kis tavaszi anyagok vannak.

Aki már párszor kimozdult a természetbe, és magába szívta a tavasz energiáját, nekigyürkőzhet, hogy átrendezzen egy szobát. Nem egyszerű feladat, és néha teljesen logikátlannak tűnik, de a végeredmény lenyűgöző. A befektetett energia megtérül, a változatosság iránti vágyunk ugyanis nagyobb, mint gondolnánk.

Végül megemlíteném, hogy a „tavaszi nagytakarítás” sem csupán nagyanyáink hülyesége. Nem a mosogatásra gondolok, inkább a kétes fontosságú papírhalmokra, amelyek télen felgyűltek, és csak porosodnak. Meg a kacatosfiókokra, amelyekből tavaly mintha kevesebb lett volna – no és a porcicákra az ágy alatt.

Egy feng shui szakértő erre azt mondaná: „rengeteg negatív energiát sugároznak ezek a lomok, koszok”. De ha ebben nem hiszel, csak probáld ki, milyen érzés nézegetni azt a papírhalmot, vagy kihúzni azt a fiókot. És milyen érzés megszabadulni tőlük? Próbáld ki!

Vagy ha tök lusta vagy, legalább vegyél egy cserepes virágot! Elvégre tavasz van…

Blogmustra