Bemelegítés: üvegmozaik

Zanza!

uvegmozaik1Nem kell hozzá más, csak néhány üvegmozaik, univerzális ragasztó meg egy darab tükör. És esetleg valami elgondolás, hogy milyen legyen. Egyszerűbb megcsinálni, mint lefotózni. Bemelegítő ujjgyakorlatok a Dívány-manuálban.

arrow_orangeSzükséges eszközök és alapanyagok: egy darab tükör, üvegmozaik, univerzális ragasztó, esetleg papír és ceruza a tervezéshez.

Vannak olyan tárgyak, amelyeken sokat kell dolgozni, a végeredmény mégis kérdéses. Ha úgy érezzük, könnyen kedvünket szegné, ha a tölgyfa ékszeresdoboz teteje másfél hónap faragás után nem illeszkedne tökéletesen, érdemes fontolóra venni az üvegmozaik nyújtotta lehetőségeket.

Az üvegmozaikban az a jó, hogy önmagában is szép. Elég felragasztani bárhova (legyen az ablaküveg, tükör vagy egy jól megvilágított falfelület), máris nyert ügyünk van. Az sem nagy gáz, ha ferde. Egy darab tükör és néhány üvegmozaik kombinálásával hangos sikerre kárhoztatott ajándékot készíthetünk bárkinek, akit szívesen veszünk le a lábáról saját gyártású csecsebecsékkel – ám ennek ellenére nincs rá több időnk, mint másfél óra.

Üvegmozaik beszerezhető a művészellátókban és hasonló, kütyükben erős helyeken. Rapid ajándék-alapanyaggá akkor válik, ha tartunk otthon a fiókban. Bármilyen univerzális ragasztó megteszi, a lényeg, hogy mindenképp gyorsragasztó legyen, mert különben a kockák könnyen elmásznak, és nyálkás nyomot húznak a tükrön.

A mintát megtervezheted papíron. Én személy szerint sosem tudom, miből mennyi van a fiókban, ezért általában kiöntöm a zsákmányt, aztán legózok. Persze nagyobb felület feldíszítésekor a gondos tervezés nem elhagyható fázis.


Valahogy így…

uvegmozaik_kiindulas uvegmozaik_ragaszto

uvegmozaik_kez uvegmozaik_kez2

uvegmozasik_ragasztas2 uvegmozaik_kesz

Blogmustra