Őzlábú nő a pasija zakójában

Zanza!

Idén egy valamirevaló női kabát úgy fest, mintha a pasid szekrényében találtad volna. Menő a petleg és a bőrharisnya, a szmokingszerű kezeslábas, és a hatalmas, kötött pulóverek.


cikk-tipus-oltozo-left

 

Eljött a pillanat, amikor értelmet nyer az, miért számoltunk be minden jelentős nemzetközi  divatbemutatóról. Kiválogatjuk azokat a darabokat, amelyek aktuálissá, frissé teszik idei őszi kinézetedet.  Valószínűleg jó néhány darabot még rémálmaidban sem tudnál elképzelni magadon, akkor ne kísérletezz velük. Vannak azok a fajták is, amelyeket nagyon is el tudnál képzelni, de a méreteid, arányaid nem teszik lehetővé, hogy viseld őket. Úgy nem is érdemes, mert senki nem azt jegyzi majd meg, milyen divatos vagy, hanem hogy nem túl előnyös ruhákat aggattál magadra. Szóval a kérdés, hogy az alábbi darabok tetszenek-e és illenek-e hozzád.

kabatKabátok: kis híján Prada

Ha valami újdonságot szeretnél, de nem tudsz új kabátot venni, viszont van a szekrényedben egy jó minőségű, egyenes vonalú, klasszikus tavalyi, akkor javaslom, vedd elő és tegyél egy vékony övet a derekára. Máris a Prada  bemutatón látott modellhez hasonlíthatsz. Idén a szőrmékkel is erősen támadják a divatfogyasztókat. Ha valami igazán vadítót akarsz, akkor a leopárdmintást válaszd. Alatta azonban tiszta feketét viselj.

Ha mégis vásárolni szeretnél egy, az új trendeknek megfelelő kabátot, akkor  egy XXL-es fazont szerezz be. Hatalmas bőségek legyenek felül, egy divatos női kabát most úgy fest, mintha a pasid szekrényéből ástad volna elő. Ha magas sarkúval és nőies cuccokkal veszed fel, úgy még izgalmasabb. Ennek egy másik változata a fürdőköpeny fazonú kabát, amelyet a derekán saját anyagából készült övvel kell összehúzni.


nadragNadrágok: mint az őzláb

Érdemes megjegyezni a kifejezést: “pet leg”, mert ez lesz az a nadrág, amelyet feltétlenül be kell szerezned, ha jól áll, persze... Ez a darab az őszi divat igazi főszereplője. A fazonja felül bő, és  bokánál szűk.

Azért  a hárem és a boyfriend nadrágjaidtól sem kell feltétlenül megválnod idén.
Sőt, a teljesen szűk ceruzanadrágok ugyanolyan erővel vannak jelen a divatban, mint eddig. Amíg a 80-as évek stílusa hódít, addig a szűk nadrágok is maradnak.

 

borharisnya

Bőrharisnyák: nemcsak rockereknek

A bőrharisnya az a darab, amelytől valóban divatos leszel, és ha vékony lábad van,  akkor csinos is. Eddig a rockos stílus kiegészítője volt, mostantól önálló szerephez jutott, bármihez felvehető, akár a visszafogott, nőies ruhákhoz is, sőt komoly, elegáns megjelenést is összehozhatsz vele, ahogy például Stella Mc Cartney bemutatóján láttuk.

 

szoknya

Szoknyák: üzletasszonyos fazon pólóval

Még mindig a ceruza a kedvenc, vagyis a teljesen szűk szoknya. A hossza  általában térd alatti, de szép számmal jelentek meg az ennél hosszabb változatok is. Ha túl komolynak találod, egy pólóval viselve sokkal lazább lesz, ahogy Donna Karan ajánlja a DKNY kollekcióban.

A miniszoknya is sűrűn feltűnik az őszi divatban, akinek jól áll, viselje, szűkített fazonban...

 

ruha

Ruhák:Madonna a diszkókirálynő

Mindent elsöprően hódít a Balmain féle stílus, a diszkó ruha, miniben, a 80-as évek hangulatában. Teljesen szűk, csillogó, strasszokkal, szegecsekkel vagy kövekkel kirakott, néha meglepő szabással, féloldalas, vagy válltöméses változatban.

Létezik még egy szűk ruhatípus, amelyik teljesen a testhez simul, akár húzott is lehet, könnyű, puha anyagokból készül, legtöbbször magasan záródó fazonban.
De ugyanezt megtaláljuk bőrből, strech anyagból, drapériákkal díszítve is.

Ha valahol meg kell jelenned, vagy a karácsonyi ünnepek alkalmával szeretnél csodásan  kinézni, akkor mindenkétséget kizáróan egy bársonyruhát  kell magadra öltened. Azért vigyázz, a bársony nagyobbnak mutat valódi méreteidnél.

 

blezer

Blézerek: vékony lábbal működik a kompozíció

Vagy nagyméretű fiúzakók, vagy szűkített, nőies fazon, de hatalmas válltömésekkel. Balmain diktálja ezt a divatot, de az eredetit utánzó Zara darabok is jók. Ha szűk nadrággal veszed fel - márpedig azzal illik-  akkor külsőd fordított háromszög formát mutat, és így máris  abszolút kortárs leszel. Ehhez persze vékony lábak szükségesek, sajnálom. Különben lőttek a fordított háromszögnek, helyette négyzetet kapunk.

 

Kezeslábasok: estére szmokingszerű változatban

A kertésznadrágok, vagy a kezeslábasok egyaránt divatosak. Már tavaly is próbáltak kopogtatni a divat kapuján, és miután beengedták őket, idén folytatják előrenyomulásukat.  Izgalmas viselet szűkebb vagy bővebb fazonban is, vagy estére szmokingszerű változatban.

 

pulcsi

Kötött pulcsik: ne selejtezz!

Még véletlenül se selejtezd ki a hatalmas kötött pulcsikat a szekrényből, idén újra hasznukat veheted. Hordhatod akár miniruhának leggingsszel, vagy nadrággal. A kardigánokat is simán felveheted, lényeg, hogy vastag és nagyméretű legyen.

 

fehering

Az a jó kis fehér ing

A fehér ingektől egyszerűen nem lehet szabadulni egyetlen ősszel sem. Idén elég díszes darabokat mutattak be a kifutókon, amelyek leginkább a romantikus stílust kedvelőknek lesz öröm, de az egyszerűbb, egyenes vonalú, férfias ingek sem tűntek el teljesen . Nagy masnik, gallérok, zsabók, tollak, fodrok jellemzik ezt a ruhadarabot.

 

A sorozat következő részeiben bemutatjuk, milyen színek, anyagok, minták, és stílusok a legdivatosabbak.

 

cikk-tipus-linkek

Audrey Hepburn alakot váltott
Érdekességek a milánói divathétről.

Pilóták és romlott szüzek – Párizsi Divathét 2.
A Párizsi Divathét sztárjait a valóság érdekli a legkevésbé, inkább álmukban terveznek.

Extra hosszú lábakat terveztek – Párizsi Divathét 1.
Balmain tovább nyújtotta a női lábakat csőnadrágjaival, John Galliano pedig a negyvenes években járt...

Blogmustra