A PUCC csoport a WAMP Hónap Designere

pucc_mA nyáron kéthetente jelentkező WAMP szakmai zsűrije júliusban a PUCC tervező csoportot választotta a Hónap Designerének. A játékos, bohém formavilágot bemutató sokszínű márka július 11-én mutatkozik be az Erzsébet téren rendezett szabadtéri vásáron.

A WAMP tavaly óta havonta kitünteti azokat a magas színvonalon alkotó designereket, akik munkájukkal hozzájárultak a vásár seregszemlévé lényegülő arculatának kialakulásához. Heim Zsuzsa textiles, Kiss Ildikó szövő, Szentpétery Melinda csomagoló és Szűcs Eszter Anita bőrös - ők alkotják a PUCC csapatát. A WAMP zsűri elismerését színes, vidám, salátafodros, vagy épp cseresznyefityegős ruháikkal, ötletes- és humoros kiegészítőikkel, illetve a közönségdíjas i-Pod tokjaikkal nyerték el.

PUCC_maki_02_kicsi

A PUCC kvintesszenciája a különleges szabásban és formákban rejlik. Minden egyes darab rejt valami apró geget, poént, csavart, ami egyedivé teszi a munkáikat. Így viszkóz, pamut, vagy éppen elasztikus anyagú utcai, hétköznapi viseletre készült ruháikban is mindig van valami fondorlat: egy beépített pingvin, vagy éppen egy cipzárszájú gorilla. Az idővel kéttagúvá zsugorodott csapatban mára csupán - a munkái során Vivien Westwoodnál is megfordult - Heim Zsuzsa a főállású PUCC-os, míg Melinda külföldről egyengeti a márka útját.

PUCC_maki_03_kicsi

Előbbinek köszönhető a makik, vagyis az apró állatfigurák átütő sikere, melynek játékos motívumai már a ruhákban is megjelenik. A gumicukor színekben is pompázó koalanyúl, vagy kockamackó minden korosztályt levesz a lábáról- és hűen tanúskodik a tervezőcsapat meghökkentő sokszínűségéről. A Pucc csoport viszont nemcsak a ruhák- és kiegészítők terén formabontó. A WAMP és a MOHA (Mosolyotthon Alapítvány) felkérésére a Concorde Zrt. támogatásával színes, kedves Makik kerültek az alapítvány falára is, amely a továbbiakban jókedvet- és derűt visz a kisgyerekek mindennapjaiba.

WAMP Hónap Designere Díj
A WAMP minden hónapban kiosztja a Hónap Designere Díjat. A Hónap Designere erős vizuális megjelenésével, dinamikusan fejlődő tervezői koncepciójával és minőségi etalonként való szereplésével érdemelheti ki az elismerést. Egy olyan tervező vagy márka nyerheti el a megtiszteltetést, amelyik erős vizuális bázissal, kialakult, jól reprezentálható arculattal rendelkezik. Ilyenformán egyrészt inspirációként szolgálhat a feltörekvő hazai designerek számára, másrészt pedig sikerrel népszerűsítheti a fiatal magyar tervezőket.

WAMP a Design Vásár, 2010. július 11. Erzsébet tér

Blogmustra