A Pretty Woman ihleti a csizmatrendet

Zanza!

A combig érő, szűk csizma az ősz sláger darabja, ez a fazon egykor Julia Roberts lábát tette végtelenné. Divat a szegecses, rocker stílusú bokacsizma, és az állatmintás balerinacipő.

cikk-tipus-oltozo-left

A cipő egyre markánsabb része a kinézetünknek. Az elmúlt években azt láttuk ugyanis, hogy ha a ruhákban nem is alkottak annyira különlegeset a tervezők, remekeltek a cipőkben, mintha minden figyelmet a lábunkra akarnának irányítani. Különleges darabok jelentek meg a kifutókon és ezeknek szelídített másai az üzletekben, amelyek sok esetben – tekintve például az extra magassarkú Zara cipőket - szintén nem voltak annyira szerények.

Julia Roberts végtelen lábai

Az  idei ősz cipőit látva a hosszú, térd fölötti csizmák jöttek bel. Mintha  a Pretty Woman-ből Julia Roberts – vagy lábdublőze - végtelen lábait szeretnénk újra megjeleníteni. Persze már tavaly is fel felbukkantak a combig érő darabok a kollekciókban, de nem akkora jelentőséggel, mint idén.

hosszu

magas-csizma

magas6

magas

A mostaniak egyébként abban is különböznek elődjeiktől, hogy a felső részük teljesen szűk, ráfeszül a combra, nem áll el a lábtól. Léteznek magas sarokkal és lapos talpú változatban egyaránt. Miniruhákkal, sortokkal vagy szűk nadrágokkal érzéki és figyelemreméltó viseletek. Ha új csizmára nincs büdzsé idén, akkor hasonló hatást érhetünk el, egy bokacsizma és egy hosszú térd fölötti harisnya kombójával, ha mindkettő fekete. Ha tavalyi térd alatti csizmánkat szeretnénk hordani hasonlóképpen, egy hosszú zoknival naprakésszé tehetjük.

stradi2

Tele szegeccsel

De nemcsak a csizmák a szezon sláger darabjai. A cipzárral, szegecsekkel díszített bokacsizmák a rocker stílus divatos darabjai.

bokaboka3

boka7 szegecsek

Ami a cipők stílusát illeti, a negyvenes évek hangulata nemcsak a ruháknál, hanem természetesen a cipőknél is visszatér, ugyanúgy az állatminta nemcsak a ruháknál, hanem a cipőknél is megjelenik.

allat1

allat2

A rövidebb csizmákon rengeteg csat, pánt fut körbe, hogy egy pillanatig se maradjon észrevétlen a hóban a láb. Divatosak továbbá az Oxford típusú cipők, bokacipők, a klasszikus modelleknél gyakran feltűnik a patchwork minta, akár színesben is.

patchwork-4

Estére metálos bőrök, aranyozott és fényes anyagokat érdemes viselnünk.

fenyes

Divat a hordhatatlan

Még mindig folytatják diadalmenetüket a különleges, szinte hordhatatlan modellek, a túlzott díszítések.  Egy egy ilyen extra darabot szolidabb ruhákkal érdemes felvenni.
A magas  sarkak között platformokat is találunk szép számmal, de ezeket vagy elrejtik a szemünk elöl, vagy  kecses formában tűnnek fel.

orult1 platf2 platform

A balerinacipők kedvelőinek jó hír, hogy még mindig hordható a kerek orrú lapos kis lábbeli, sőt  akár többféle stílusban felvehető. A grunge stílus pedig idén  visszahozta  a dr Martens bakancsokat és a motoros csizmákat.

docs01 Jimmy-Choo-motorossok-csat

 

cikk-tipus-linkek

A divatvilág a szavannán született
Egészen vad kombinációk divatosak idén ősszel: a bőrt bőrrel, az állatmintát csipkével is kombinálhatjuk: éljen a diverzitás a divatban!

Amitől az őszi kinézeted modern lesz
Idén egy valamirevaló női kabát úgy fest, mintha a pasid szekrényében találtad volna. Menő a petleg és a bőrharisnya, a szmokingszerű kezeslábas, és a hatalmas kötött pulóverek.

Blogmustra