A pirostól, nem a porostól jön tűzbe

fengshui-haloA hálódban legyen valami piros, hogy bevonzd a szexet, de ne legyen poros és rendetlen, mert az lelohasztja a vágyat –  a feng shui tanácsok megszívlelése még a párkapcsolatodra is kedvező lehet.


Bizonyára megfigyelted már, hogy van olyan barátod, akinek az otthonában jobban érzed magad, míg a másiknál kevésbé. Pedig te mindkettőjüket egyformán kedveled. 

 

Milyen a konyhád?

És azt is észrevetted-e, hogy az istenien főző barátnőd konyhája ragyogóan tiszta és praktikusan berendezett, addig a gasztronómiából felmentetté rendetlen. Sőt a hatszemélyes étkező asztalánál csak egyetlen szabad hely van, ugyanis az asztal nagy részét az irodából hazahozott dossziék, a befizetésre váró sárgacsekkek uralják. Látod, nem kell ahhoz feng shui szakértőnek lenned, hogy rájöjj: egy lakás és a benne élő emberek meghökkentő párhuzamokat mutathatnak.

Elemezzük tovább barátainkat! Hogy akar az a férfi barátnőt találni, akinek a hálószobája poros, ágyneműje, finoman fogalmazva is, viseletes. És hány perc múlva fogja menekülőre a dolgot az a pasi, aki a sikeres szingli lány trendi lakásában laboratórium tisztaságot és szögmérővel kimért rendet talál. 

 

fengshui-lanySzemléld az otthonod!

A válasz triviális, de mielőtt megnyugodva hátradőlnél, mert úgy gondolod, sem nagyon rendetlen, sem mániákusan tiszta nem vagy, nem árt, ha körülnézel a saját környezetedben. 

A négyezer éves kínai tudomány, a fengh shui – azaz víz és szél – állítja, hogy otthonunk, amelyben élünk, kihatással van a párkapcsolatunkra. Most a teljesség igénye nélkül vegyük sorra a lakás főbb helyeit, és gyakorlati tanácsot is kapsz ahhoz, hogy miként, minek a segítségével tudod a párkapcsolati problémáidat minimálisra csökkenteni. S ha egyedülálló vagy, hogyan vonzhatod be életedbe a társat.

 

Itt szoktatok veszekedni?

"A szerelem a gyomron keresztül hat”! –  tartja a mondás. És sajna vagy hála: igaz! Gondold át, hogyan viszonyulsz a főzéshez és az ételekhez. Rendetlen, szűk, zárt a konyhád, vagy helyet biztosítasz az alkotáshoz?

Szinte minden kultúrában az a hely az otthon középpontja, ahol az ételeket főzik. Régebben nem volt szokás a tűz- és a vízelemeket egymás közelébe hozni. Hiszen ezek folyamatosan harcban állnak és ki is oltják egymást. Ám ma már a legtöbb helyen egymás mellett található a tűzhely és a mosogató. Így ne csodálkozz, ha a veszekedések színtere nálatok a konyha. Ezért szükséges egy „fa” közvetítőelem. Tehát a mosogató és tűzhely közé kerüljön például bútorlap, fa fakanáltartó vagy egy kis bonszaj. 

 

Hanyagold a mikrohullámú sütőt!

A hűtőszekrényben és az éléskamrában mindig elegendő tartalék legyen. A gyakorta üres hűtőszekrény az előrelátás hiányát jelzi, nemcsak a mindennapi éltre vonatkozóan is, hanem érzelmi téren is.

A feng shui túlnyomó részt fehér színt ajánl a konyhába, mert a fehér háttér előtt jól kiemelkednek a lángok, mint az életerő és az energia jelképei. Éppen ezért előnyösebb, ha gázt használsz, mert a nyílt tűz gazdagságot jelképez és segít a kapcsolataid élénkítésében. A mikrohullámú sütőt hanyagold, mert szétrombolja az ételekben az életet adó csi energiát.

 

A te színed a sárga és a fehér

A nappali az a szoba, amely minket és a kapcsolatunkat tükrözi vissza. Ez a helyiség mindig legyen gazdag színekben. Ajánlott a bézs, sárga, világosbarna, zöld és kék árnyalatok. A barna különösen akkor, ha a nappali a lakás központi helyisége, mert ez a szín jelképezi a földelemet.

Ha arra törekszel, hogy kapcsolatod stabil maradjon, akkor neked a feng shui sárgát (ez a kommunikáció színe) és fehéret javasol a kanpék és bútorok színének. Most nehogy elrohanj vásárolni és kicserélni az ülőgarnitúrádat, az is elég, ha ilyen színű takarót vagy díszpárnákat használsz.

 

Ne ragadj le egy helyre!

Ha te egyedül élsz, ne ragadj le egy helyre. Hol itt, hol ott keresd a kuckód. Mert, aki mindig a megszokott helyén nézi a tévét, olvas, az azt sugallja, hogy a többi helyet tulajdonképpen senkinek sem kellene elfoglalni. 

Ki ne szeretné a szerelmet az otthonába vinni? Akkor te és ti, teremtsétek meg kívánságotokat jelképesen. Például tegyél kettős figurát az ablakpárkányra, vagy egy szerelmespárt ábrázoló képet a falra.

 

Jó helyre tedd az ágyat!

Ugye, úgy hiszed, hogy a feng shui tanai szerint a hálószoba képviseli a szerelmet, az erotikát. Ám ez távolról sem így van.  A hálószoba elsősorban a pihenés, a feltöltődés helye. 

Mint minden helyiségben, itt is törekedj a rendre és a tisztaságra. A tudatalattid hogyan tudja magát kipihenni egy poros környezetben? És a szennyes kupac láttán kinek jut eszébe erotikus gondolat?

A hálószoba csijére jó hatást gyakorol, ha nappalra a függönyöket félrehúzod, estére pedig résnyire nyitva hagyod az ablakot.

Fontos az ágy elhelyezése is! Ha korán kelő vagy, akkor  helyezd az ágyad a keleti oldalra, hogy az első napsugarak ébresszenek. Ha viszont éjszakai bagolyként éled az életed, akkor nyugatra, hogy jelképesen az utolsó sugarakkal búcsúzz el a naptól. Az ágy fejtámlája – pláne ha nincs – a falon legyen. Az ágyban fekve a lábad sose mutasson a háló bejárata felé, ugyanis Kínában ezt a helyzetet a felravatalozott koporsóéval azonosítják. De magyarul is ismerős a mondás: „Lábbal előre viszik ki.”

 

A falat fesd rózsaszínesre!

A halált, vagyis az elmúlást jelképezi Távol-Keleten a fehér szín, ahogy szemfedő nálunk is fehér. Ezért, ha második randit is szeretnél, az ágyneműd színes legyen. Tartós kapcsolathoz rózsaszín vagy őszibarack színű ágyhuzat ajánlott. A falat is ilyenre fesd, mert ez a szín a boldogságot, különösen a házastársi boldogságot jelképezi. De a világoszöld és a világoskék is hasonló hatást eredményez. 

Még egy jó tanács: a hálószobádban mindig legyen egy kis piros színfolt – ágytakaró, díszpárna, kép, kis szőnyeg – mert ez a tűzet, a szexualitást jelképezi. Azt pedig ki ne űzd!

 

Ha ez bejött, nézd meg ezt is:

Egy enteriőr lényege, eszenciája a szín – érzelmi és fizikai szinten is hatással van mindennapi életünkre. A körülöttünk „élő” színek variálása egyszerűen, gyorsan és olcsón képes változást hozni… Ez izgalmas. | Kis színes…

 

Mustra