Zanza!

laarkaCsömör Boglárka szerint a ruha keret, amelyet a viselő tölt meg tartalommal. Ez a szemlélet tükröződik a legújabb kollekciójában is, amely nem igazán illeszkedik a hivatalos nyári trendekbe.

A Laarka márka alapítóját, Csömör Boglárkát a hideg, fémes színek, a légies és leomló fazonok, jelentős anyagbőség inspirálta 2010 tavaszi női kollekciójának a megtervezésében. A fiatal divattervező a holnapján tette közzé a kollekciója darabjait, amelyek némileg távol állnak attól a trendtől, amelyet a nemzetközi márkák az idei tavaszra és nyárra előirányoztak. Sem a túl színes, sem a hippi vonalat nem képviseli, hanem marad a saját trendjénél.

Hisz az emberi tartalomban

A divattervező úgy tartja, hogy a ruha egy keret, amelyet a viselő tölt meg tartalommal, ő maga hisz az emberekben és az emberi tartalmakban. Mint sok más hazai desinger, Csömör Boglárka is az egyéni divatban hisz, és abban, hogy a ruha és a viselője harmonikus egészet kell, hogy alkosson.

13

A Laarka tervezőjének korábbi munkáit a tavaly őszi, Divatblogok éjszakája rendezvénysorozaton ismertük meg, ugyanis a Werk Akadémia Wo/man eseményén az ő androgün kreációit viselték a modellek. Csömör Boglárka tavalyelőtt diplomázott a MOME-n unisex vizsgakollekciójával, és elmondta, a nemek határainak elmosására koncentráló ruhatrend hosszú ideje közel áll hozzá.

04

„Sokan azonban nem fogadják pozitívan az unisex témát, mert szeretnek ahhoz ragaszkodni, hogy a hagyományos női és férfi szerepek megmaradjanak" - mondta Csömör Boglárka, aki e téren fontosnak tartja a szemléletformálást.

 

Blogmustra