A H&M ünnepi kollekciójában a balerinaszoknyák tarolnak, de a szezonban megy a csipkés és a szegecses alkalmi ruha is, a színek közül a piros, az arany és a pink. A munkahelyi partin dandy stílussal lehet kitűnni.

cikk-tipus-oltozo-left

Decemberben a karácsony és a munkahelyi partik végeláthatatlan sora miatt megnő a kereslet az alkalmi ruhák iránt. Aztán jön a szilveszter, ahol szintén kötelező a kiöltözés és bulizás, de erről majd később. Az évnek ebben a szakaszában jobbára elindul a roham. Venni kell valamit, amit aztán ki tudja, mikor viselhetünk legközelebb, de egyszer meg kell jelenni, jól kell kinézni, megfelelni az ünnepi elvárásoknak.

A karácsonyi bevásárlás idején az üzletek elárasztanak bennünket a különböző ajánlatokkal, a márkák külön kollekciókkal rukkolnak elő ezekben a hetekben. Ilyenkor az összes kirakat és a boltok kínálata mind az ünnepek hangulatában pompáznak. Nem könnyű választani, ezért összegyűjtöttem néhány követendő példát, amelyik garantáltan beválik. Érdemes megfigyelni a nagy divatházak kollekcióit, hiszen ezek az irányadó stílusok és hangulatok, és ezeknek az  olcsóbb változatait láthatjuk viszont azokban az üzletekben is, ahol a legtöbben bizonyára megfordulunk majd.

Flitterek, rockerek

Az idei tél egyik meghatározó irányzatában a flitteres anyagok dominálnak. Ha egy csillogó miniruhát választunk a decemberi eseményekre, és jól is áll, akkor biztosan nem hibázhatunk.

f1 f2 f3

f4f5

A kis fekete ruha örök klasszikus az ünnepek környékén, mégsem kötelező, hogy unalmas legyen. Felvehető kissé rockos  stílusban, cipzárral és bokacipővel, amelytől azonnal izgalmasabb benyomást kelt. Esetleg rojtokkal, kabaré stílusban, vagy szexi csipke díszítésekkel.

fek1 fek2 csipke1 csipke2

A H&M  ünnepi kollekciójában balerinaruhák szerepelnek, fodrok és tüllök, fekete és púder árnyalatokban.

(HM, Hmrockos)

Ha már unalmas a fekete

Az ünnepek alkalmával nem kötelező a fekete árnyalat, sőt.  A piros és az arany például olyan színek, amelyek azonnal a karácsonyt juttatják az eszünkbe, de legalábbis a Mikulást nagy eséllyel. Használhatjuk az idei tél másik kedvenc tónusait, a pinket és a kéket is.

pa szin1  szin2

A drapériák szintén a legújabb irányzatok közé tartoznak és sokszor megjelennek a szoknyákon, ruhákon. Ezek az ünnepek alatt a legaktuálisabbak.

arany1   drap3   drap1 

A fényes tükörbársony, vagy francia bársony olyan elegáns anyag, amely különlegessé tesz bármilyen összeállítást, legyen az szoknya, vagy nadrág.
barsony1 barsony2

Idén télen a bolerók  fontos szerephez jutnak a ruhatárunkban, és egy ünnepi öltözéknek tökéletes kiegészítői lehetnek.

bolero1   bolero3  bolero2

Egy ünnepi vacsorán a férfiasan nőies, dandy hangulatú összeállításunk kiemelhet bennünket a sok egyforma stílusban öltözött vendég közül. A fekete mellényt, fekete nadrágot kiegészíthetjük egy fehér inggel, de más árnyalatokkal is érdekes megoldásokat alkothatunk.

dandy1 dandy2 dandy3

Mustra