A leértékelés az év divateseménye

A leértékelésnek van egy lélektani csapdája: ilyenkor rendszerint többet vásárolunk, mint kellene. Öltözködési tanácsadónk összeállította az akciós vásárlás szabályait, és bemutatja az előttünk álló trendeket.

cikk-tipus-oltozo-left

A karácsony után kezdődő, és legtöbbször január második hetéig húzódó leárazási szezonnal kiemelten foglalkozunk. Sorozatunk mostani, első részében a vásárlásra vonatkozó tanácsokat mutatjuk be, a folytatásban pedig azt, mit érdemes valóban venni, és melyik nemzetközi márka milyen akciókkal készült. Körbejártunk ehhez a Westendet és Aréna Plázát. 
Leértékelésben vásárolni igazi kihívás. Rettentően csábítóak az árak, hiszen akár 70 %-kal olcsóbban juthatunk hozzá olyan darabokhoz, amelyekre a szezon alatt felfigyeltünk. Azonban van egy lélektani csapdája. A nők többsége ilyenkor kétszer annyit költ ruhára, mint amennyit megengedhetne magának, annyira elragadja a hév. Vásárolni csak előre megfontolt szándékkal érdemes, és ez fokozottan igaz a leértékeléseknél. Ezért állítottam össze az akciós vásárlás kiskátéját. 
 

Ne legyen túl divatos!

1. Nézd át a otthon a ruháidat, jegyezd fel, mi az, amire feltétlenül szükséged van. Ha listával indulsz útnak, kevesebb az esélye annak, hogy az árak bűvöletébe esel.

2. A leértékelésben nem érdemes túl divatos holmikat vásárolni. Ami túlságosan megfelel az adott irányzatoknak, az valószínűleg jövőre már nem vehető fel nyugodt szívvel. Az időtálló darabok a blézer, egyszínű blúz, svédzsebes nadrág, kardigán, garbó, ujjatlan alappólók, bőrdzsekik, balerinacipő.

3. Ismerd meg a következő szezon irányzatait és vesd össze a jelenlegivel. Mi az, ami folytatódik, ami nem megy ki a divatból? Mit lehet hasznosítani az aktuális trendekből? Erre később még visszatérek.

4. Az alapholmikat, vagyis basic ruhadarabokat nem értékelik le annyira, mint a kimondottan divatos társaikat. Nézd meg az árcédulát, és hasonlítsd össze az eredeti árral a mostanit.

5. Nemsokára  megérkeznek az üzletekbe a tavaszi-nyári újdonságok, de még jó pár hónapig hordhatod azokat a vastagabb cuccokat, amiket most megveszel.

6. Akármilyen hosszú a sor a fülkéknél, s akármilyen olcsó is egy kedvedre való ruha, ne hagyd ki a próbát. Tekintsd egy küldetésnek, amit teljesítesz.

7. Olvasd el a legapróbb betűs megjegyzéseket is arra vonatkozóan, hogy biztosan visszacserélik-e, több helyen ugyanis ez nem természetes. A leértékelt árut ugyanúgy vissza kell cserélnie a kereskedőnek, mint a teljes áron kínált terméket. Ha valamilyen hiba miatt értékelte le az üzlet, akkor természetesen amiatt nem viheted vissza, de amennyiben egyéb problémáid adódnának, úgy kötelesek visszavenni. A blokkot mindenesetre tartsd meg, hátha szükséged lesz még rá.

8. Kényelmes ruhában indulj a körútra, tűsarkúban nem lehet csatázni, maximum bokán rúgni azokat, akik ugyanazokra a darabokra vetnek szemet.

9. Ne pillanatnyi hangulatod, rossz vagy jókedved szerint vásárolj, inkább koncentrálj arra, ami hiányzik a szekrényedből, s amit hordani tudsz a következő évben is.

Bár még nem foglalkoztunk az új irányzatokkal, erre hamarosan kitérek,  addig egy kis ízelítőt adok abból a hangulatból, amely öltözködésünket 2010 tavaszán és nyarán uralni fogja. Bemutatom, melyek azok a ruhadarabok, amelyeket biztosan hasznosítani tudsz a jelenlegi választék közül a következő szezonban, s amelyeket szerintem jócskán le fognak értékelni.

Az alkalmi választék biztosan olcsóbb lesz, s a csillogó, flitteres, fényes darabok nem mennek ki a divatból.
 

csillog2  csillog3 csillogo1


A hárem és buggyos nadrágok még mindig uralják a terepet. Persze a világosabb színek kerülnek előtérbe, de ha véletlenül találsz ilyet, feltétlenül vedd meg olcsóbban.


diesel3 hm2 harem6


A válltömés folytatja nyomulását, nem adja fel, ezért érdemes egy ilyen blézert megszerezni.


balmain1 vallak2 valltomes1


Minden, ami nőies, elegáns, mint például egy szűk ruha, vagy egy térdig érő ceruzaszoknya, az belefér a tavaszi irányzatokba.


ceruza1 ceruza3 ceruza4


A pöttyös és a csíkos együtt kérezkedik  be a ruhatáradba a következő szezonban. Hátha rábukkansz valami ilyesmire!


diesel5 diesel6


A csíkos önmagában is nagy sláger lesz továbbra is, akárcsak 2009 telén.


topshop6 csikoslacoste mango3


A szakadt és koptatott farmernadrágok ugyanúgy feltűnnek a tavaszi nyári kollekciókban, mint az előzőekben.


diesel1 diesel2ralph1


A farmermellény a tavasz és a nyár egyik kötelező darabja lesz, legjobb, ha minél előbb a szekrényedbe akasztasz egyet.


farmermelleny1


Úgy tűnik, a drapériák, akár szoknyákon, akár ruhákon nem egy múló szeszély volt a téli szezonban, visszatérnek tavasszal is.


draperia5 hm1 draperia3


A földszínek és a púderszínek közkedvelt árnyalatok lesznek még a következő hónapokban is, sőt tovább is! Ne hagyd ki, ha a kezedbe akad valami hasonló tónus.


celine fold3

 

cikk-tipus-linkek


Szilveszter előtt újra indul a vásárlási láz
A flitteres szűk nadrág a szilveszter egyik slágere lesz, és a bőrruha is. Öltözködési tanácsadónk azt is bemutatja, hogyan korrigálhatók alkalmi ruhával a karácsonyi trakta nyomai.

Szantén fehérnemeűben gyújtunk gyertyát
Szívesen hirdetnénk a fehérneműnkön, sőt, fehérneműben, hogy közeleg a karácsony – összegyűjtöttük a legjobb ünnepi kombókat a Victoria’s Sectettől a Women’s Secretig.

Mustra