A horgolt üveg a legjobb újrahasznosított tárgy

Zanza!

uvegA horgolt üveg nagyszerűsége sokoldalúságában rejlik: térelválasztónak, függönynek vagy éppen terítőnek is használható - derült ki az ÖKO-Pannon hírleveléből. Eredményt hirdettek az ÖKO-Pannon és a WAMP vasárnapi kiállításának közös pályázatán, amelyet Re-Üveg címmel tavaly ősszel hirdettek meg. A kiírók olyan alkotásokat vártak, melyek ötletesen, kreatívan mutatják be a hulladéküveg felhasználásának a lehetőségeit. Az egyedi designmegoldások mellett az újszerűséget, a friss művészi látásmódot is értékelték.

 

 

A fődíjat Lehoczki Erzsébet munkája, az Üveg-re fonal nyerte. A „horgolt üveg" nagyszerűsége sokoldalúságában rejlik: térelválasztónak, függönynek vagy éppen terítőnek is használható. A második helyezett Jagadics Barbara lett Glass brick, azaz üvegtégla című alkotásával, a harmadik díjat pedig Bihari Gabriella és Csák Tibor kapta az egyedi hangulatvilágítást adó Fényüvegért.

dij

A kétfordulós pályázat első körében csak látványterveket véleményezett a szakmai zsűri, majd a második körbe továbbjutott művészek másfél hónapot kaptak, hogy elkészítsék műveiket. A pályázat egyetlen kikötése az volt, hogy a tárgyak legalább hetven százalékban hulladéküvegből készüljenek. Egyéb műfaji korlátot nem támasztottak a kiírók, így a döntős pályaművek között volt CD tartó, csillár,, „La'bor pohár" és virágtartó is.

Blogmustra