Zanza!

Egészen vad kombinációk divatosak idén ősszel: a bőrt bőrrel, az állatmintát csipkével is kombinálhatjuk: éljen a diverzitás a divatban!

cikk-tipus-oltozo-left

 

A nélkülözhetetlen ruhadarabokat már átnéztük, most a színek, minták, és anyagok következnek. A feketével idén sem tévedhetünk, de jó eséllyel kedvünk lehet kalandozni.

 

Színek: dolgozó lány  szürkében és barnában

Neonszínek

Ha eddig kizárólag feketébe öltöztünk, akkor könnyebben meghátrálunk a neonszíneket látva. Merésznek tűnhet így az őszi szürkeségben egy-egy ilyen árnyalat. Főleg a kihívó pink hódít, erősebb és halványabb árnyalataiban is. Ha egy csepp feketével keverjük, izgalmas összeállításokat alkothatunk.

neon2

 

Piros

Az elegancia és az erő színe. Estére és nappali viseletként is tökéletes. Idén teljes kosztümök, kabátok vagy akár koktél és estélyi ruhák is felvonultak ebben a színben.

piros1

 

Zöld

Feltűnően sok zölddel találkozunk a kollekciókban. A neonzöldön kívül a spenótszín és a smaragd is feltűnik, az utóbbi főleg az estélyi ruháknál.

zld2

 

Fekete

Majdnem elfelejtettem. Pedig van olyan kollekció, amelyik szinte nem is használ más színt, csak feketét. Szóval a fekete nem lankad, ugyanolyan erővel tér vissza szezonról-szezonra, ráadásul nem csupán télen.

fekete1

 

Barna-szürke

Ez párosítás a hivatali öltözékek közt már régóta megy. A dolgozó nő színei, a visszafogott, hozzáértőnek tűnő munkatárs megjelenésének nélkülözhetetlen árnyalatai. Legjobb, ha a szürke ruhádat, vagy hosszú pulcsidat egy barna övvel és csizmával egészíted ki.

szrkebarna2

 

Minták: a divatvilág szavannája

Minden szezonnak vannak meghatározó mintái, amelyek megmutatják a hozzáértőknek, mennyire követjük a divatot. Egyáltalán nem baj, ha nem teszünk ilyet, de akkor ne erőltessük a mintákat, mert avítt jelleget adhatunk az outfitünknek. Egyszínűvel ritkábban bukhatunk le, főleg azokkal az árnyalatokkal, amelyek örök klasszikusok. 

 

Csíkos

Vízszintes csíkok zavarják össze a kollekciók szemlélőjét. Szélesek, vagy keskenyebbek, de az  évszaknak megfelelő öltözködésre nem adnak sokat. A tengerész stílus szerintem nyárra való.

cskos3

 

Állatminták

Idén a leopárdminta a sláger, de felbukkan egy két ocelot és tigris is a divat szavannáin. Önmagában, feketével, vagy viccesen tweeddel és csipkével keverve is hordhatjuk. A Dolce & Gabbana fekete-fehérre festette a leopárdos anyagait, a többiek természetes színeiben ajánlják. Nadrágtól a kabátokon át a napszemüvegekig mindent megvehetünk akár leopárdmintás változatban is.

leoprd4

 

Geometria

A mértani formák is elözönlötték a kifutókat. Körök, rombuszok, vonalak, téglalapok, és egyéb, számomra megnevezhetetlen geometriai formák díszítik a ruhadarabokat.

geometria2

 

Minták együtt

Sokan nem merik megkockáztatni, hogy két különböző mintás holmit párosítsanak, nem bíznak ízlésükben, félnek, hogy röhejes összeállításokat sikerül alkotniuk. Pedig semmi ördöngösség nincs ebben, csak hagyni kell, hogy a megérzéseink diktáljanak.

mintkegytt1

 

Anyagok: az érzékiség évszaka

Az, hogy miből készül a ruhadarab, nagyban meghatározza jellegét, valamint azt is, hogy felvesszük-e vagy sem. Lehet valami csodálatos fazon, de ha az anyag érintésére kiráz a hideg, vagy kifejezetten rosszul áll, akkor lőttek a kölcsönös szeretetnek.

 

Bőr

A bőrt minden mennyiségben lehet hordani. Amitől eddig óva intettünk mindenkit, hogy bőrt bőrrel párosítson, az idén már nem érvényes. Mindent szabad, és bőrből bármi viselhető: dzseki, szoknya, nadrág, kabát, kezeslábas, mellény egyaránt  megfelel a legújabb irányzatoknak, ha bőrből készült. A kidolgozásuk tekintetében elég nagyok a különbségek. A finom kesztyűbőrtől kezdve a merevebb, vastagabb alapanyagokig minden fellelhető a kollekciókban. A barnás árnyalatok és természetesen a fekete a legjellemzőbb szín.

br7

 

Csipke

A finom megjelenés, a sokat sejtető átlátszóság alapanyaga, ugyanakkor rettentő közönségessé is változhat, ha nem megfelelő a minősége, vagy megszalad a mennyisége. Idén miniruhákat, bő szoknyákat, és hosszú alkalmi öltözékeket készítettek csipkés anyagokból, vagy díszítésnek használták. Itt jegyezném meg a tüllt is, ami egy másik történet, de érzékiségében nagyon hasonlít a csipkéhez.

csipke

 

Bársony

A titokzatos éjszaka anyaga a bársony. Ebből a kellemes tapintású, puha anyagból egyszerű és kevésbé egyszerű ruhákat, és hol bővebb, hol szűkebb nadrágokat alkottak a tervezők. Sajnos csak néhány valóban vékony egyed hordhat bársonyt, kevés olyan anyag van ugyanis, amely jobban kövérítene, mint ez az álszent szépség.

brsony4

 

cikk-tipus-linkek

Idén egy valamirevaló női kabát úgy fest, mintha a pasid szekrényében találtad volna. Menő a petleg és a bőrharisnya, a szmokingszerű kezeslábas, és a hatalmas, kötött pulóverek. | Őzlábú nő a pasija zakójában

Ha Roisín Murphy eljött volna a Marie Claire Fashion Days divatbemutató sorozatára, utána el sem hagyta volna Magyarországot. A válltömések, bőrlegginsek és power dressek mekkájából állítólag csak egyvalami hiányzik még: az értő közönség. | Eljött Roisín Murphy és a power dress kora

 

 

Blogmustra