Tuti trükkök, amelyekkel szemüvegesen is igéző szempárt varázsolhatsz magadnak

GettyImages-1287382510
Kofrán Eszter

A szemüveg és a smink nem ütik egymást feltétlenül, csak érteni kell a csínját. A korrektortól a szempillaspirálig ezekre kell odafigyelned, hogy a szemüvegkereted ne uralja le a sminkedet.

A szemüveg nem a sminkelés legjobb barátja, de ha ismered a módját, nem állíthat eléd akadályt, hogy igéző szemet varázsolj magadnak. Mindenekelőtt szögezzük le gyorsan, érdemes a szemüvegkerethez igazítani a smink stílusát.

Kezdjük az alapokkal

Ne használj túl sok alapozót, ha szemüveges vagy. A szemüveg orrtámasztó tappancsai és a szemüveg hídja belenyomódik a bőrbe, ami látványos nyomot hagy a túlalapozott bőrön. Érdemesebb vékonyabban felvinni az alapozót, ha szükséges, korrektorral kisegíteni a problémásabb részeket. Az orron és környékén mindenképp matt hatást kell elérni végül.

Korrektor

A szemüveg árnyékot vet a szemkörnyékre, ha pedig nagyítólencsés szemüveged van, szembetűnővé válnak a smink tökéletlenségei. A tartósabb, esetleg fényvisszaverő pigmentekkel rendelkező korrektor alkalmazását javasoljuk.

A szemöldök és a szemüvegkeret kapcsolata

Ha vastag szemüvegkereted van, valószínűleg kitakarja a szemöldöködet, ebben az esetben nem kell különösebb figyelmet szentelned neki. Ha viszont vékony keretet választottál magadnak, hangsúlyosabbá válik a szemöldököd, úgyhogy érdemes figyelned a karbantartására és alakjára.

Szemhéjpúder szemüvegeseknek

A szemüvegeseknek érdemes kerülnie a füstös szemet, inkább világosabb, pasztelles vagy csillámló szemhéjpúdert ajánlunk helyette. Érdemes a mélyítővonalat és a szempillavonalat hangsúlyozni, de összességében inkább a szemceruzára hagyni a drámai hatáskeltést a szemhéjpúder helyett.

Fontos a határozott szemceruza vagy tusvonal a szemüvegeseknek
Fontos a határozott szemceruza vagy tusvonal a szemüvegeseknekNastia11 / Getty Images Hungary

Szemceruza vagy tus

A szemceruza vagy tus használatát javasoljuk a szemüvegeseknek, mint elsődleges figyelemfelkeltő eszközt. A szempillavonalra rajzolás sem rossz megoldás, a színes egyéniségeknek pedig a színes szemceruzavonal rajzolását javasoljuk a szemgolyó és a szempillák közötti vékonyan. A nagyítólencsés szemüvegeseknek a szemgolyó és a szempillák közötti vékony sávra rajzolt szemceruzát ajánljuk a komikusan kidülledt szem elkerülésére. 

A szempillák és a szemüveglencse-maszat

Sok szemüvegesnek gondot okoz, hogy a szempillaspirál nyomot hagy a szemüveglencsén. Ez ellen a szempillák göndörítése a legüdvösebb megoldás, ami nemcsak a maszatoknak mond búcsút, de még a szemet is jobban megnyitja. 

A lényeg, bármilyen szemüveget is hordasz, a sminkelésről nem kell lemondanod. Legyen nagyító vagy kicsinyítő lencséd, a megfelelő smink egyensúlyba hozhatja arcodat.

Oszd meg másokkal is!
Mustra