Botrány a párizsi divathéten

Egy meglepő koppintásbalhéval vette kezdetét a párizsi divathét, ahol csütörtök délelőtt a mindössze 28 éves Olivier Rousteing is bemutathatta, hogy milyen tavaszi-nyári kollekciót rittyentett össze a Balmain divatháznak. A show egyébként a jól bevált forgatókönyv szerint zajlott, a kifutón olyan A-listás szupermodellek lejtettek végig, mint Karlie Kloss, Joan Smalls vagy Rosie Huntington-Whiteley, a bemutató első sorában pedig a divatház iránt rajongó Jenner-Kardashian-West trió foglalt helyet.

A Vfiles.com sasszemű szerkesztőjének azonban megakadt a szeme az egyik kétoldalt kivágott, mélyen dekoltált fehér zakón és nadrágon, mely kísértetiesen emlékeztette őt arra az együttesre, amit még Alexander McQueen tervezett a Givenchy haute couture tavaszi-nyári kollekciójába 1997-ben.

Persze előfordulhat, hogy ezúttal is csak arról van szó, hogy a fiatal designer ezzel a kultikus darabbal kívánt tisztelegni a 2010-ben elhunyt McQueen előtt – általában ilyen magyarázatokkal szokták indokolni a tervezők, ha elődeik vagy kollégáik munkáiból merítenek ihletet. Mindenesetre az eset felzaklatta az internetezőket is, akik nem kímélték a francia divatházat és annak tervezőjét. Volt, aki szégyennek nevezte az esetet, de volt, aki továbbment és azt állította, hogy már a párizsi tervezők is kiégtek. Marketinghúzásnak mindenesetre nem volt rossz, azóta mindenki a Balmain shown látottakról beszél. Nézze meg a videóban az 1997-es bemutatót is Naomi Campbell főszereplésével!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek