Jótékonykodjon cipővásárlással!

A H.E. by Mango megy, a TOMS jön: már Budapest több üzletében is meg lehet vásárolni a jól ismert vászoncipőket. Ha nem is tudja, mi az a TOMS cipő, biztos látott már hasonlót, mert némelyik fast fashion bolt és pár olcsóbb cipőbolt is szezonok óta tart hasonló fazonú, könnyű, nyári lábbeliket pár ezer forintért. És hogy mégis miért nem éri meg ezeket az olcsó verziókat megvenni? Egyrészt az eredeti TOMS sokkal kényelmesebb (ezt több olyan embertől hallottuk, aki szerzett már egyet), másrészt megvásárlásával egy rászoruló gyereknek is segítünk.

Blakre Mycoskie, a TOMS alapítója 2006-ban tervezte első kollekcióját, miután Argentínában tett utazása során összebarátkozott egy falu gyerekeivel, akik mezítláb jártak: akkor találta ki azóta is működő üzleti modelljét, miszerint minden eladott pár TOMS cipő után egy nélkülöző gyerek is kap egy pár cipőt. Eddig több mint 15 millió pár új cipőt osztott szét szerte a világon, és a 2011-ben indult napszemüveg-kollekciónak hála már 250 ezer rászoruló ember kapott a márkától szemüveget.

Szóval ha ön vesz egy ilyen vászoncipőt, valaki, akinek igazán szüksége van rá, a világ másik felén (vagy épp Romániában) kap egyet: szerintünk azért különösen ciki kamu TOMS-ot venni, mert azzal pont a jótékonyság részét veszti el a dolog, mi pedig a 2 ezer forintos koppinccsal a lábunkon úgy tetszelgünk, mintha nagyon divat- és környezettudatosak lennénk.

Jelenleg Budapesten több üzletben lehet válogatni, mi a BP Shopban jártunk, ahol többféle, jól kombinálható alapdarabot kínálnak 15990 és 19990 forint közötti áron – lehet, nem olcsó, de gondoljon arra, hogy egyszerre két pár cipőért fizet. A BP Shop mellett a The Garden Studióban, a Nanushka flagship store-ban, a NON+ és a Devergo üzletekben lehet még megvásárolni az eredeti cipőket, 15-22 ezer forint közötti árakon. (És ASOS-ról is rendelhet, de úgy se jön ki olcsóbban.)

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek