Louboutin újraértelmezi a testszínt

A nude jelentése angolul annyit tesz: meztelen. Louboutin szerint pedig innentől egyértelmű rasszizmus, hogy a nude jelzővel ellátott cipők mind világos bézs színűek, pont, mint a fehér bőrű Katalin hercegné bokája. Éppen ezért a cipőtervező eddig is nagy sikerű nude tűsarkúi mellé tervezett még négyféle nude, azaz testszínű árnyalatot, minden bőrtípushoz egyet, a porcelánfehértől az ébenfeketéig, így végre a fekete és kreol bőrű nők is hordhatnak bőrük árnyalatának megfelelő színű, azaz nude cipőt.

A 10 centis sarkú, klasszikus szabású Pigalle cipők mellett a Fifi, a Simple Pump, a Flo és a Vendome fazonokból lehet ezentúl különböző árnyalatokat venni. A honlapon egyelőre a Pigalle-ból találtuk meg mind az öt színt, ezek a cipők árnyalatonként kaptak fantázianevet, a Lea a legvilágosabb, a Nats kicsit sötétebb, a Maya narancsos-középbarna, a Safki barna, az Ada pedig sötétbarna.

„Úgy tűnnek el, mint a varázslat, észrevétlen válnak a láb meghosszabbításává, mint egy rajzon, megnyújtják a sziluettet! A cipők arra valók, hogy kiemeljék a női láb szépségét, nem arra, hogy elvonják róla a figyelmet!” – mondta a Daily Mailnek Louboutin a cipőkről.

Érdekes kezdeményezés, ugyanis eddig is tudtak venni a fekete lányok nekik való tesztszínű cipőt, csak nem a nude árnyaltok, hanem a barnák között kellett keresgélniük. A cipők 625 dollárba, 136 ezer forintba kerülnek, de az amerikai webshopban már alig pár méretben kaphatók, tehát van rájuk kereslet. A tervező semmit nem bíz a véletlenre, külön applikációt is készítette, amivel mindenki megkeresheti a neki legmegfelelőbb színt a kínálatban.

Tetszik önnek a Dívány Tejben-Vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy érdekes posztunkról sem!
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek