Se cuki gyerekfotó, se angliai látogatás a láthatáron

Meghan Markle és Harry egy újabb hagyománynak vet véget azzal, hogy Archie-t és Lilibetet elzárják a nyilvánosság elől. Úgy tűnik tehát, hogy be kell érnünk azzal, hogy nem követhetjük gyermekük cseperedését, pláne, hogy úgy tűnik, fotóügynökségek és magazinok sem vállalják a rizikót, ugyanis senki sem akar sem pereskedni, sem hatalmas pénzbüntetést fizetni egy bukott ügy után. „Bárhol fotóztál, hiába legális helyen történt mindez, indul a per és általában nem babra megy a játék” – nyilatkozta több olyan fél is, aki elvileg érdekelt lenne a gyerekek lencsevégre kapásában, mégsem akar hatalmas pénzbüntetést a nyakába.

A félelem megalapozott tekintve, hogy Meghanék mennyire hevesen őrzik magánéletüket. Ebben a kérdésben teljesen más iskolát képviselnek, mint Vilmos és Katalin, akiknek kötelességük a királyi protokollnak megfelelően időről-időre a kamera előtt mutatkozniuk. És talán igazuk van abban, hogy a hivatalos portrék és az udvari fényképészek által megörökített képek még mindig jobbak, mint a lesből elkapott felvételek, amely előnytelenül ábrázolnák a családot.

GettyImages-1210843168
Comic Relief / Getty Images Hungary

Az elzárkózás része annak, hogy Maghan és Harry 2020-ban levált a monarchiáról, és Kaliforniába költözött. Markle pedig Oprahnak márciusi interjújában nyomatékosan kijelentette, alapvető joga van a magánélethez, amit inkább a szabadság földjén lát biztosítottnak. 

A pár nem kizárólag ilyen tekintetben tér le a jól kitaposott ösvényről. Úgy tűnt, mennek, ám kiderült, mégsem vesznek részt a Diana hercegnő tiszteletére rendezett ünnepségen. Az összejövetel célja október 19-én az, hogy megköszönjék az adományozóknak a Diana emlékszobor finanszírozását, amelyet nemrég lepleztek le a Kensington-palota kertjében.

Az ünnepségre nagyjából 100 főt hívtak meg és részt vesz rajta Sir Elton John is. A látogatás elmaradása meglehetősen érzékenyen érintette II. Erzsébetet, hiszen ez az összejövetel alkalmas lett volna arra is, hogy a királynő találkozhasson az unokáival, ami így szintén meghiúsul.

GettyImages-74593865
Princess Diana Archive / Getty Images Hungary

Hogy mi a távolmaradás oka, nem tudni, de talán az, hogy Harry bőszen dolgozik emlékiratain, amelyek 2022 elején látnak napvilágot. Miközben a királyi család jogászokkal erősít a könyv debütálására, Harry hangoztatja, visszaemlékezéseiből nem azt az embert ismeri meg a világ, aki volt egykoron, hanem azt, akivé az utóbbi években vált. Kíváncsian várjuk a dolgozatot!

Oszd meg másokkal is!
Mustra