Tanulmány: ha ezt eszed az első randin, nagyobb eséllyel találkoztok újra

Józan paraszti ésszel csak addig jutottunk, hogy az első randin nem szerencsés olyasmit enni, amiből bármilyen cikis helyzet lehet, vagy olyat, aminek nagyon intenzív aromája és illata (szaga) van. Kockázatos az összevissza folyó, néha széteső dupla hamburger, esetleg a tekerés közben paradicsomszószt csapkodó spagetti, és nyilván nyers fokhagymát sem ropogtattunk még ilyen alkalmak során, ecetes heringgel lefojtva. Ám egy kutatás most új szintre emelte a randifogásokat, és kiderült, melyeket együk az első randin, hogy második is legyen belőle.

Azért azt mi sem láttuk jönni, hogy létezik olyan fogás az első randin, amelyik után nagyobb eséllyel találkoztok újra, de a tudomány utánajárt, és ha elég sok esetben lett nyerő a vizsgált fogás, akkor el kell fogadnunk, hogy van benne valami. Arról már hallottunk, hogy hideg italok helyett melegeket érdemes inni, mert attól valamiért jobb lesz a randi hangulata, de vajon mit érdemes ilyenkor enni?

A Hinge alkalmazás által készített új tanulmány szerint a második randevú valószínűsége megjósolható az elsőn fogyasztott étellel. 

A tanulmány pontos összeállítása érdekében 8000 felhasználót kérdeztek meg randevúzási szokásairól. Szerintük a kávés randevút választó emberek 34%-a látta az első randi után nagy eséllyel kapcsolatban magát a másikkal. Azok, akik úgy döntöttek, hogy egy kis alkoholt is isznak a randin, 37%-os sikerarányt értek el.

És ez még nem minden. 

Azoknak a felhasználóknak, akik a Bloody Mary koktélt választották, 57%-os esélyük volt arra, hogy újra látják partnerüket. Az Old Fashioned-öt választóknak 35%-os esélyük volt a folytatásra, a sörivók viszont csak 27%-ot tudtak elérni. A legközelebbi Tinder-randin tehát érdemesebb valamilyen koktélt választanod, és tartózkodni a tequilától, ami az utolsó helyen végzett.

Vajon hányadik helyezett lett az ecetes hering fokhagymával?
Vajon hányadik helyezett lett az ecetes hering fokhagymával?Tara Moore / Getty Images Hungary

És ami az ételeket illeti, a legjobb eredményeket azok érték el, akik a rántott csirkét választották. 

Akik palacsintázni mentek, csak 9%-os eredményt értek el, ami azt jelenti, hogy érdemes kerülni az egyik legnagyobb kedvencünket, legalábbis az első alkalommal.

De nem ez a legnagyobb megrázkódtatás a felmérésben, hanem az, hogy a pizza nem volt túl sikeres. Mindössze a randizók 15%-ának sikerült lebonyolítania a második találkozást azok közül, akik pizzázni mentek. Garancia ugyan nincs rá, de az esélyeink jobbak, ha megfelelően választunk, úgyhogy irány az étterem, ahol a legjobb a rántott csirke, utána pedig egy jó kávé vagy egy Bloody Mary következzen a legjobb esélyekért

Oszd meg másokkal is!
Mustra