18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Nem mindegy, milyen hőmérsékletű a heréd, az emberiség jövője múlhat rajta

GettyImages-1275855306
Fekete Luca

A here igen érzékeny testrész – és nem csak a külső ütő/rúgó hatásokra nézve. Tudtad, hogy rombolhatja a működését a nem megfelelő hőmérséklet?

Nagyon nem mindegy, hogy a „családi ékszerek” ilyen hőmérsékleten heverésznek odalent a férfiak nadrágjában. A herék elsődleges feladata a tesztoszteron és a sperma gyártása, azonban a kedvezőtlen hőmérséklet árthat a spermaszámnak. A gyermekvállalás útjára lépő férfiaknak különösen érdemes odafigyelnie arra, hogy mégis hány fokban tartják tojásaikat, hiszen párjuk teherbe esési esélyeit is veszélyeztethetik, ha hibáznak. Te vajon tudod, hány Celsius-fokosak az ideális herék, és milyen hőmérsékletek ártalmasak optimális működésükre nézve?

A pénisz bűvöletében

Talán az emberek legősibb részét foglalkoztatják a leginkább a különböző nemi szervek. A méretük, a kinézetük, a szőrösségük, az ábrázolásuk, az ünneplésük – igen, jól hallottad, az ünneplésük: Japánban minden április első vasárnapján péniszfesztivált tartanak – ősidők óta a legizgalmasabb témáink egyike. Tudni akarjuk, milyen az átlagos, és a miénk milyen hozzá viszonyítva, és érdeklődéssel szemléljük másét is bizonyos kontextusokban. 

A túlzott meleg a here működésébe is beleszól: alacsonyabb lesz a spermaszám és a sperma minősége is
A túlzott meleg a here működésébe is beleszól: alacsonyabb lesz a spermaszám és a sperma minősége isJenny Dettrick / Getty Images Hungary

Életünk szerves részét képezi a férfi nemi szerv: elvégre, mindenki életének kezdőlökése ide vezethető vissza. (Valamilyen szempontból talán éppen ezért nem is olyan meglepő, hogy a „farokkép-küldözgetés” olyan elterjedt divattá vált – a legtöbb nő bosszúságára…) 

A here ideális hőmérséklete – és ami akkor történik, ha ezt nem kapja meg

A here számára megfelelő hőmérséklet meglepő módon nem az átlagos testhőmérséklettel egyezik meg (amely 37 Celsius-fokra tehető), hanem 3 Celsius-fokkal alacsonyabb hőmérsékleten, tehát 34 Celsius-fokon érzi magát a legjobban. Ez az ideális állapot számára a sperma termelésre.

Az talán elterjedtebb tény, hogy a túl magas hőmérséklet nem tesz jót a „kis úszóknak”. A túl magas hő hatására romlik a minőségük, csökken a számuk és az esélyük arra, hogy elérjék a megtermékenyítésre várakozó petesejtet. Ebből kiindulva azt gondolhatnánk, hogy akkor a hideg épp ellenkezőleg hathat a spermaszámra. Ugyan végeztek ennek bebizonyítására vizsgálatokat, azonban olyan kis számmal dolgoztak, hogy nem tekinthető tudományos ténynek, hogy a zacskók hűtése pozitívan hat erre.

Ha kint hideg időjárás van, érdemes ehhez mérten öltözködni, nehogy túl hideg legyen a here számára
Ha kint hideg időjárás van, érdemes ehhez mérten öltözködni, nehogy túl hideg legyen a here számárajacglad / Getty Images Hungary

Az viszont eléggé biztos, hogy a túl nagy hideg szintén rossz hatással van a herék egészségére. A –15 Celsius-fok vagy hidegebb idő megnöveli a fedetlen bőr hipotermiájának kockázatát. És mivel első körben a testünkből kilógó kisebb nyúlványaink fagynak el, ha az ujjainkban és a lábujjainkban már érezzük a fagykár tüneteit (zsibbadtság, bizsergő érzés a bőrben, a bőr kipirosodása vagy kifehéredése, viaszos kinézetű bőr), akkor joggal kezdhetünk el aggódni azon, hogy a herék lesznek a hideg következő áldozatai. 

Nyilvánvaló okokból kifolyólag kevés tanulmány készült a veszélyesen alacsony hőmérséklet hatásairól az emberi herék és a spermatermelés kapcsolatára nézve, azonban a gazdák és az állatorvosok arról tettek megfigyeléseket, hogy a bikáknál ezek a feltételek kisebb spermaszámhoz és rossz hereműködéshez vezettek.

A kellő meleg megteremtéséhez az időjárásnak megfelelő öltözet segíthet a leginkább. A hideg vizes medencékből és tengerekből érdemes herementő szüneteket tartani, hogy ne legyen túl hideg odalent semmi sem. Illetve, ha már fáznak a herék, a leülés és a meleg zuhany is segíthetnek (csak ne felejtsük el, hogy ha elérik a 37 Celsius-fokot, ideiglenesen romolhat a sperma minősége).

Összességében tehát a herék számára az ideális hőmérséklet a 34 Celsius-fok. A szélsőséges időjárás egyik véglete sem tesz jót a spermaszámnak és a termelt sperma minőségének.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra