Az otthon ápolás megpróbáltatásairól szóló riport a Média a Családért-díj jelöltjei között

GettyImages-1263913657

Január 10-ig szavazhatunk arról, kik legyenek a Média a Családért-díj közönségdíjasai. A jelöltek között található a Femina munkatársa, Hódos Hajni riportja is.

A jól működő család biztonságos bázis, erőforrás, igazodási pont, a világ és önmagunk megismerésének, értelmezésének első és később is nélkülözhetetlen terepe. Ha az életünkben ilyen kitüntetett helye van, fontos, hogy mindezt a média is tükrözze. A Média a Családért Alapítvány lassan 15 éve díjazza azokat a családbarát cikkeket és műsorokat,

amelyek a családról és a családnak szólnak: történeteket mesélnek el, kérdéseket tesznek fel és válaszokat keresnek a családokat érintő élethelyzetekre, problémákra.

Az idei év jelöltjeire a közönség 2022. január 10. éjfélig adhatja le voksát az alapítvány honlapján.

A 2007-ben alapított Média a Családért-díj olyan magas szakmai színvonalat képviselő, nyomtatásban és online felületen megjelenő cikkeket, rádió- és televízióműsorokat jutalmaz, melyek célja nem csupán az olvasottság, hallgatottság vagy nézettség növelése, hanem elsődlegesen érdemi információ és segítség nyújtása a családok számára az őket érintő nehézségekben. A megjelenéseket havonta szemlézik, 2016 óta a határon túli magyarlakta területeken is.

„A jó médiatartalom ismérve, hogy egyszerre érdekes és tanulságos. No, és az, hogy elolvasva, meghallgatva, megnézve többnek érezzük magunkat. Ha pedig ezek a tartalmak a családról szólnak, azt kapjuk, amit a legjobban szeretünk: az ismerősség csodás meglepetéseit. Idén is ünnepeljük együtt ezeket a műveket, múló médiánk állócsillagait!” – mondja dr. Aczél Petra, a Média a Családért Alapítvány elnöke.

Az idei jelöltek sokféle műfajban és megközelítésben foglalkoztak a családdal. Testvérlapunknak, a Feminának a szerkesztője,

Hódos Hajni Zörgő Sára történetét írta meg.

A háromgyermekes édesanya az Élet Kis Virága Alapítvány létrehozója, mely a súlyosan sérült, tartós beteg gyereket nevelő családok számára nyújt segítséget. Sára maga is érintett: középső gyerekét ápolja otthon, aki a 27. hétre született, majd egy agyvérzés és kórházi fertőzés miatt maradandó károsodásokat szenvedett. Az otthon ápolás megpróbáltatásairól szóló riport így szerepel a jelöltek között:
„Nem hagyhatom, hogy az anyák belehaljanak ebbe az életformába” – Így segít a sérült gyerekek családjainak Zörgő Sára // Hódos Hajni, femina.hu.

Oszd meg másokkal is!
Mustra