3 módszer, hogy helyesen fogja a gyerek a ceruzát

Ha korán megtanulja jól fogni a ceruzát, nem fáj majd a keze és nem válik olvashatatlanná az írása. De minek ehhez zokni? És zsepi? Videóval mutatjuk.

Mivel a helytelen fogás tartósan akadályozhatja a gyerekek iskolai teljesítményét, érdemes minél előbb megtanítani nekik, hogyan fogják a ceruzát. Az Offspring által összegyűjtött módszerek segítségével gyorsan és időben megtanítható a helyes fogás és elkerülhető, hogy a hibás tartás miatt hamar elfáradjon, megfájduljon a gyerek keze, ahogy az is, hogy még saját maga számára is olvashatatlan legyen az írása.

A zoknis módszer

Csak egy zokni kell a dologhoz: vágj a lábujjak helyén két kisebb lyukat, egyet a hüvelykujjnak, egyet a mutatóujjnak. A lyukakon kikandikáló 2 ujj alatt elhelyezkedő ujjak automatikusan behajlanak majd, nem nagyon marad tehát más választása a zokniba bújtatott kezű gyermeknek, csak helyesen foghatja a ceruzát. Így néz ki a dolog:

Csípd meg a végét

Ehhez először csak a hüvelyk és a mutatóujj használata szükséges: össze kell őket csippenteni a ceruza kihegyezett vége alatt, majd a megfelelő pozícióba forgatnia a ceruzát. Így fest a dolog:

Gyűrött zsepi

Egy összegyűrt zsepivel vagy papírgalacsinnal is dolgozhatunk. Gyűrd a zsepit a gyerek markába, méghozzá úgy, hogy a kisujjal és a gyűrűsujjal szorítsa azt a kezében. Ha csak ezután fogja meg a ceruzát, nem zavarnak majd be fölöslegesen a zsepivel lefoglalt ujjak.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek