Kitátotta a száját és ráharapott az arcomra - az első csók kísért

Engem a tapasztalt barátnőm világosított fel, precízen elmagyarázta, hogyan kardoznak a nyelvek, hogyan kell venni a levegőt, hogyan harapjam meg finoman a fiúm ajkait és így tovább. Azt javasolta, hogy a tenyeremben gyakoroljak - emlékezik vissza az első csók előkészületeire Brigi.

Neked milyen volt az első csókod? Nyúlós, kényelmetlen, vagy esetleg romantikus, összebújós, hátborzolgatós? És te gyakoroltál előtte? Mert jobb ha tudod: ha lányod van, hamarosan ő lesz majd a te helyedben.

Fotó: Emilio del Prado
Fotó: Emilio del Prado

Persze a fiad is fog csókolózni (ha eddig még nem tette), de az valahogy mégis más. Amúgy is a lányok agyalnak ezen többet, a fiúk csendben rettegnek, míg a pragmatikusabb oldal gyakorol. A híres Szex, Szerelem, Gyengédség rovat anno a dzsemet és az alkarunkat ajánlotta, sőt, lesz itt szó egy bizonyos ihletadó könyvről is, manapság pedig az interneten kaphat mindenféle jobbnál jobb ötletet a gyerek. Sőt, van hozzá milliónyi videó is.

Szóval hogy is volt?

"Az első csók tragikus volt. 12 voltam, a srác valahogy kitátotta a száját, ráharapott az egész arcomra, betolta a hatalmas nyelvét a torkomig, és ott forgatta mint egy gép. Azt hittem, soha nem lesz vége, nem is találkoztam vele többet, pedig annyira vágytam az első csókra" – osztotta meg velünk nem túl romantikus élményeit Adrienn. Hivatalos felmérés híján az látszik a megkérdezettek válaszából, hogy a dologra lehet készülni, de csak a véletlenen múlik, jól vagy rosszul sikerül-e. A legtöbben viszont nyáron csókolóztak először, és – persze – a szülők tudta nélkül.

Látta, hogy egy kis hülyével van dolga

"Nekem az első csók egy nagyon-nagyon kedves és udvarias pasival volt, akivel egy nyári nyelvtanfolyamon találkoztunk. Én eléggé be voltam szarva, ő pedig jóval idősebb és tapasztaltabb volt, viszont mivel látta, hogy egy kis hülyével áll szemben, ezért nem rontott ajtóstul a házba. Egyik randi után hazakísért, klasszik sztori, lakótelepi kapu, rohadt meleg nyári este, tücskök, bogarak zajongtak, vörös rózsa a kezemben, és a kapu előtt megcsókolt, de előtte megkérdezte, hogy nem baj-e, ha. Mondtam, hogy nem.

Erre az élményre amúgy nagyon felbátorodtam, hogy a pasik milyen rendesek, nem értettem, mit rinyálnak folyton a felnőttek, meg a barátnőim, hogy a pasiknak csak a szex kell, mikor nekem ilyen első randik/első csókok jutottak.  Aztán persze én is belehúztam a tutiba, hülyébbnél hülyébb fiúk váltották egymást jó ideig (az első szexben viszont ugyanilyen mázlim volt). Viszont az ijesztgetés nem válik be, az a lényeg, hogy bizalmi viszony legyen a gyerek és a szülő között. Én azonnal elmondtam anyukámnak, hogy megcsókolt, ő meg velem örült, bár én későn kezdtem, majdnem 16 évesen. Gondolom, ha 12 évesen újságolok neki ilyesmit, nem örült volna ennyire" – fedte fel múltjának titkait Kata.

Mit csinál a szülő?

Jellemzően áll a partvonalon kívül és agyal. Ha facilitálni próbálja a dolgot, az ciki, ha beszélne róla, valószínűleg úgyis rossz helyen kezdi el – hacsak nincs olyan baráti szál a szülő és lánya között, amelybe ez belefér. De ez keveseknek adódik meg. Régen néha elég volt egy könyv, melyet a gyermek asztalára helyezve a szülő cikimentesen segíthetett az adott helyzetben. "Az első csók előtt olvasgattunk valami kis könyvet a barátnőimmel, amelyet az egyikük anyukája adott. Ebben ilyenek voltak: Mit tegyél, ha a partnered túl nyálasan csókol? Dobd be névtelenül ezt a könyvet a postaládájába. Mit tegyél, ha a partnered szája büdös? Kérd meg, hogy mosson foghat/ adj neki egy rágót/ dobd be névtelenül ezt a könyvet a postaládájába,  és így tovább" - mesélte vidáman Fanni.

Elmagyarázta, hogyan kardoznak a nyelvek

Persze nincsen lánycsók barátnő nélkül. "Engem a tapasztalt barátnőm világosított fel, precízen elmagyarázta, hogyan kardoznak a nyelvek, hogyan kell venni a levegőt, hogyan harapjam meg finoman a fiúm ajkait és így tovább. Azt javasolta, hogy a tenyeremben gyakoroljak, mert az az igazi. Aztán persze hiába treníroztam, az első csók egészen más volt, mint képzeltem. Egy durva betonkeveréshez hasonlítanám, aminek ráadásul cigiíze is volt. Pfffffff! Nem szerettem" - elevenítette fel emlékeit Brigi. Onnan nézve egyértelmű, hogy az ember nem az anyjához rohan az ilyen kérdéseivel, de szülőként szívesen venne részt az ember a..., hm, felkészülésben.

Az arcomban volt az arca, összekoccant a fogunk

Általában jobb a csók, ha egy picit érettebb az ember. Ezt persze egy hormonüzemmódú tinédzsernek soha senki nem fogja tudni elmagyarázni. Visszatekintve Dorkának is jobb lett volna, ha később kezdi – bár nem rajta múlt:

"Nekem az első csók teljesen váratlan volt, még nem is olvasgattam róla. Negyedikes voltam, egy házibuliban - szigorúan 4-7-ig - végig egy nagyon helyes fiúval lassúztam a Father Figure-re, csak az volt a kazetta mindkét oldalára felvéve. A buli végén elindultunk hazafelé, és az utca végén, ahol elváltak útjaink, egyszer csak az arcomban volt az arca, és összekoccant a fogunk. Már ezen is megdöbbentem, de akkor megnyalta a számat és be is dugta a nyelvét. Aztán elszaladt. Utána 3 napig minden délután csengetett a kapun, de a húgomat küldtem ki, és azt mondattam vele, hogy edzésen vagyok. A harmadik nap már beteget jelentettem. Többet nem jött."

Szilvinek is ez a véleménye, megtoldva egy aranyigazsággal. "Én 13 éves voltam, amikor a bátyám egyik, nálam egy évvel idősebb haverja, akibe már hónapok óta szerelmes voltam, végre egy gimidiszkóból hazakísért. Oda is csak azzal a feltétellel engedtek el 10-ig, ha a srác hazakísér, végül még én támogattam őt, mert ő - velem ellentétben - beivott.:) A lakótelepi társasházunk előtt történt meg a dolog. A csók meglepően nyálas volt (előtte valahogy sokkal szárazabb érzetűnek gondoltam egy csókot), viszont nagyon gyengéd és érzéki - utólag már összeraktam, valószínűleg azért, mert a szőke hercegnek már volt alkalma gyakorolni. Én zavartan felröhögtem utána, mert rendesen megkönnyebbültem, hogy csak ennyi az egész - hajlamos voltam ugyanis túlmisztifikálni ezt is, mint minden mást. (Persze mikor kérdezte, miért nevetek, kitérő választ adtam). Utána még 1-2 hétig ez volt a napi programunk pár órában. De aztán rájöttem, hogy attól még, hogy valaki jól csókol, nyugodtan lehet egy hatalmas balfék."

És van, amikor egyszer csak meglesz az etalon

"14 évesen csókolóztam először egy buliban, rajtam kívül mindenki akkor érettségizett éppen le. A srác 17 volt, azt hitte, én is idősebb vagyok. Tulajdonképpen csak azért jöttem össze vele, mert pipa voltam, hogy a srác, aki miatt mentem, hozta a csaját is. Viszont elképesztően klassz volt, a csók is, kár, hogy akkor még nem tudtam, hogy ez nem mindig ilyen sima ügy, akkor adtam volna neki egy kitüntetést. Viszont az ő produkciója lett az etalon, neki köszönhetően soha nem foglalkoztam egy csóknál tovább senkivel, aki nem hozta a színvonalat. P. Imre, innen is üzenem, hogy ne haragudj, hogy nem jártam veled, jó pasi voltál, utólag nagyon megbántam :(" – írta kérdésünkre Juli.

Ha tehát szülőként várod haza a lányod esténként, biztasson, hogy ha eddig megtettél a nevelése érdekében mindent, amit jónak éreztél, akkor most már nem ezen múlik majd lányod jövője.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek