Bölcsődei portrék - Bábi Gabriella

Már harcedzett család Bábi Gabrielláé: a Fideszes képviselő telefonja akkor is gyakran csörgött hétvégenként, amikor még csak védőnőként dolgozott Vác deákvári városrészében. A nyomás nem lett kisebb, úgyhogy a háromgyerekes anyuka számára ez a hét talán még könnyebb is lesz, mint a többi.

Bölcsődei portrék, 3/3.

A rutinos politikusi fellépéssel bíró, 45 éves Bábi Gabriellától nem áll távol a mostani kihívás: több mint húsz évig dolgozott kerületi védőnőként szülőhelyén. Az egészségügyi szakközép és az OTE Egészségügyi Főiskolai Karának elvégzése után Gabriella védőnőként dolgozott Vácott, de akkor sem tétlenkedett, amikor otthon volt gyermekeivel: 1998-ban általános természetgyógyászati képesítést szerzett, majd 2007-ben megkapta másoddiplomáját a Sapienta Szerzetesi és Hittudományi Főiskola Gyermek- és Ifjúságvédelem szakán.

Legkisebb gyermeke születését követően már nem védőnőként, hanem politikusként folytatta, a helyi Fidesz alapító tagja volt, tavaly óta pedig a parlamentben, a Szociális és az Egészségügyi Bizottságokban kamatoztatja szakismereteit.

Az agilis Gabriella komoly szervezőerővel bír: kezdeményezett parlagfűmentesítést és karitatív rendezvényeket, és máig lelkes tagja szűkebb pátriája minden hagyományteremtő megmozdulásának. Véleménye szerint "országgyűlési képviselőként sokkal nehezebb a dolgom, hiszen a munkaidőm nem hétfőtől péntekig, naponta 7-től 17 óráig tart. Ezen kívül a munka hazajön velem, és sokszor hajnalban vagy késő éjjel végzem, hogy a családommal többet lehessek együtt, amíg ébren vannak." És természetesen a családja az, akik mindenben támogatják.

Bölcsődei hetének legizgalmasabb része mégis talán az, hogy visszatérhet "gyökereihez": "Tizenöt évesen vettem részt az első bölcsődei szakmai gyakorlaton. Akkor még nem gondoltam, hogy több évtizedes szakmai együttműködés kezdődik ezzel, mint ahogy azt sem, hogy 30 év múlva döntéshozóként térhetek vissza."

Gabriella férjével és három gyerekével Sződligeten él. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek