Indiai karnevál lesz a hétvégén Budapesten

A vasárnapi, látványos felvonulás mellett a Krisna-hívők arra is szeretnék felhívni figyelmet, hogy a Vegetáriánus Hétfők kezdeményezéssel védhetjük a környezetünket. A kezdeményezés mögött Paul McCartney, Bryan Adams, és Chris Martin áll.

AKrisna-hívők leglátványosabb rendezvénye, a Szekérfesztivál most hétvégén, július 11-én lesz Budapesten. A hatalmas, feldíszített szekeret a résztvevők kötelekkel húzzák a Hősök terétől egészen a Vörösmarty térig, ahol 14 órától változatos színpadi programok, kirakodóvásár, indiai ételkóstoló, odisszi, bolywoodi táncbemutató, jógabemutató és gyerekprogram várja az érdeklődőket.

Az indiai történelmi hagyomány szerint a hívők évente egyszer színpompás körmenetet tartanak, melyen gyönyörű dalokkal és tánccal kísérve egy díszes szekéren Isten különleges formáját: Dzsagannáthot („az Univerzum Urát") városnézésre invitálják. Azt tartják, ekkor minden élőlény, aki megpillantja Őt, a jószerencse áldásában részesül. A Szekérfesztivál (Rátha-játrá) világszerte hatalmas kulturális fesztivállá nőtte ki magát, és a béke szimbólumává vált.

Immár a 17. alkalommal rendezik meg ezt az ünnepet. Ezzel a Krisna-hívők arra is szeretnék felhívni figyelmet, hogy a Vegetáriánus Hétfők kezdeményez hozzájárulhat környezetünk megóvásához. Paul McCartney, Bryan Adams, Chris Martin és más hírességek állnak az utóbbi években elkezdett húshagyó hétfők kezdeményezés mögött.

Blogmustra