Soha ne vezess így: a magyar rendőrök figyelmeztetnek a veszélyre

GettyImages-548223403

A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei rendőrök két fő veszélyforrásra hívták fel a figyelmet.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Encsi Autópálya Alosztályának munkatársai az elmúlt napokban elsősorban a biztonsági öv használatát ellenőrizték, de egyéb hiányosságokra is fény derült az ellenőrzések során.

Az egyenruhások helyszíni bírságot szabtak ki azokra a kamionsofőrökre, akik nem használták a biztonsági övet, mint ahogy azoknak is, akik az övet csak az ellenőrzés idejére húzták hátulról előre. Ugyanakkor egy másik veszélyforrására is felfigyeltek: a sofőrök közül sokan papucsban vagy mezítláb ültek a volánhoz, ami a rendőrök szerint egyáltalán nem ajánlott a balesetveszély miatt. A rendőrök a megállított és ez ügyben érintett sofőrök figyelmét arra hívták fel, hogy papucsban, illetve mezítláb kevésbé lehet kontrollálni a pedálokat. A rendőrség hangsúlyozta: a biztonság ez esetben sokkal fontosabb, mint a kényelem.

A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei autópálya-szakaszokat a rendőrség folyamatosan ellenőrzi, így a járművezetők továbbra is számíthatnak a közlekedés biztonságát szolgáló akciókra.

Megjelent az új Dívány-könyv!

Őszi bekuckózós olvasáshoz tökéletes választás ez a kötet, hisz 42 izgalmas emberi történetet tartalmaz a múlt századból. Régen vajon tényleg minden jobb volt?

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra