Ilyen a tinilakberendezés ma, és jobb, ha tudsz róla

GettyImages-1295866781

Makramé, műnövények, fényfüzér és bakelit. Ezek a tiniszoba alapstílusjegyei ma.

Emlékszel még, milyen klassz volt, amikor annak a babának terveztél szobát, aki időközben tinédzserré cseperedett? Akkor még senki nem szólt bele rajtad és a férjeden kívül abba, milyen legyen a gyerekszoba. Az idő megérett arra, hogy legyen egy kritikusod, a fiad vagy a lányod személyében, aki olyan szobát akar majd, ami minden szempontból kimeríti az aesthetic design fogalmát. Nem tudod, mi az? Sokáig mi sem tudtuk. 

Az aesthetic szónak ízléses szobát kellene jelölnie, ami nehezen megfogható, hiszen ízlések és pofonok különbözőek. Aki bizonytalan bármilyen trendben, amiről a tizenévesek beszélnek, annak azt ajánljuk, forduljon bizalommal a Pinteresthez. A kulcsszó beütése után ömlenek a találatok, a példák, a minták, az ötletek, az inspirációk, méghozzá feldolgozhatatlan mennyiségben. Hogy ne érezd magad teljesen elveszettnek, összeszedjük a lényeget, mert nem szimplán esztétikus/ízléses kuckót takar a kifejezés, hanem egy stílust konkrét dizájnelemekkel és karakterjegyekkel.

Íme a sorvezető:

  • Kellenek a hangulat megteremtéséhez apró fényforrások a falon, leomló fényfüzérek, ledszalagok, pac-man játékra emlékeztető szabályos vonalba rendeződő apró pontok sokasága. Ezek akár színváltósak is lehetnek, mondjuk pink és kék.
  • A ledszalagok kiemelhetnek egy tárgyat, mondjuk egy ágyat, de képezhetnek keretet a falon. Ebbe a keretbe alább épp a streamingszolgáltató tartalmai kerülnek.
  • A nagy fényforrás által kijelölt keret lehet sok kis kép, fotó vagy régi magazinból származó lapok gyűjtőhelye, ilyeténféleképpen pedig fókuszpont, úgy is, hogy az egész egy kollázshangulatot ad.
  • Az enteriőr része néhány bakelitlemez is, lehetőleg a falon, amitől az egész szoba kap egy furcsa retró hangulatot.
  • Jöhetnek a lecsüngő művirágok, vagy egy-két szál művirág a falra, szigorúan maszkolószalaggal felerősítve.
  • A nagyihatást fokozza a makramé falidísz vagy a makramé virágtartó.
  • Jellemző elem a tükör, fényárba öltöztetve.
  • A nyitott polcos ruha- és kacattárolás a sztenderen alapelem.
  • Fontos még, hogy az ágy, kanapé lehetőleg érintkezzen a földdel, ha nem, a matrac mindenképp kerüljön raklapra.

Ha a lelkünk mélyén szülőként erről ítéletet kéne mondanunk, akkor az „ezt már láttam valahol hangulat” nem állna távol a valóságtól. Egy leheletnyi granny stílus, a hetvenes évekkel mixelve.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra