Megcsípte egy szúnyog a táncosnőt, végtagok nélkül tért magához a kórházban

GettyImages-962881840

A 35 éves Tatiana Timon azért utazott az afrikai Angolába, hogy szenvedélyének, a táncnak hódoljon, amiért komoly árat fizetett: egy szúnyogtól elkapta a maláriát.

A csípést követően a nő állapota rohamosan romlott, majd szepszise lett (ami egy súlyos, potenciálisan életveszélyes állapot, melynek során a gyulladásos válasz a szervezetben kontrollálatlanná válik), ezért az orvosoknak mesterséges kómába kellett helyezniük.

Meg is ölhette volna a szúnyog által terjesztett malária

A szepszis olyan súlyossá vált, hogy az orvosok végül úgy döntöttek, amputálják Tatiana Timon végtagjait, hogy megmentsék az életét. Amikor a nő magához tért a kórházban, „tudta, hogy valami történt vele”, de nem is sejtette, hogy mennyire súlyos a helyzet.

Később arról is beszélt, hogy annyira el volt foglalva a Coviddal, hogy a maláriaellenes szerekkel kapcsolatban nem volt elég tájékozott. Annak ellenére, ami történt vele, Timon megpróbál pozitív maradni, és hálás azért, hogy egyáltalán él.

Eltökélt szándékom, hogy lelki és fizikai értelemben is visszatérjek a régi, egészséges önmagamhoz.

Ennek érdekében adománygyűjtést folytat, remélve, hogy új protéziseket vásárolhat, amelyek akár 160 ezer fontba, vagyis mintegy 70 millió forintba is kerülhetnek.

Megjelent az új Dívány-könyv!

Őszi bekuckózós olvasáshoz tökéletes választás ez a kötet, hisz 42 izgalmas emberi történetet tartalmaz a múlt századból. Régen vajon tényleg minden jobb volt?

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra