Felismered a legkedveltebb szobanövényeket?

GettyImages-1225519646

Teszteld le tudásodat, vajon meg tudsz nevezni néhányat a leggyakoribb szobanövények közül egy kép alapján? Laikus botanikusoknak ez a feladvány nem lesz túl nehéz, derítsd ki, hogy te is közéjük tartozol-e!

Miért is van szükségünk szobanövényekre? A dekorációs cél nyilvánvaló, de emellett tisztítják a levegőt, eltávolítják belőle a méreganyagokat, és oxigénnel helyettesítik. Állítólag nyugtató hatásúak is, mivel csökkentik a vérnyomást, és elősegítik a relaxációt. Sőt kutatások bizonyítják, hogy képesek segíteni a lábadozókat, és még az Alzheimer-kórban szenvedőkön is segítenek. Mindez szuper, de vajon a képek alapján felismered a szobanövényeket?

Minden kérdés megválaszolására 30 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

A kvíz végén olvashatod az értékelést is.

Értékelés:

Ha 0–4 helyes válaszod lett: Sajnos ez most nem jött össze. Még szerencse, hogy a neten bármikor felkeresheted a növények neveit!

Ha 5–7 helyes válaszod lett: Nem rossz, de van, ami már a feledés homályába merült.

Ha 8–10 helyes válaszod lett: Gratulálunk, egy botanikus veszett el benned!

Megjelent az új Dívány-könyv!

Őszi bekuckózós olvasáshoz tökéletes választás ez a kötet, hisz 42 izgalmas emberi történetet tartalmaz a múlt századból. Régen vajon tényleg minden jobb volt?

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra