Érte aggódik a világ: Károly király élete képekben – Galéria

kamilla és károly

Az egész világ feszült figyelemmel kíséri Károly király betegségét. Cikkünkben megmutatjuk, milyen életet élt gyermekként és fiatalként a király, és miként alakult hosszú útja az angol trónig.

III. Károly királyt az emberek jelentős része élete során hercegként ismerte. Hosszas trónörökösi pályafutásán kalauzolunk most végig – így lett a monarchia első emberévé egy mindenre felmászó, eleven kisfiúból. 

Az anglikán egyház feje, Nagy-Britannia és a brit nemzetközösség, Kanada, Új-Zéland és Ausztrália királya bőven élete delét követően vált uralkodóvá. Feleségével közös, fél évvel ezelőtti koronázását követően máris aggódhatunk érte, daganatos betegséget diagnosztizáltak nála. 

Nem sokáig élvezhette felhőtlenül a trónt Károly király
Nem sokáig élvezhette felhőtlenül a trónt Károly királyStephen Pond / Getty Images Hungary

Így alakult Károly király élete

Édesanyja, a 70 évig a trónon ülő II. Erzsébet brit királynő uralkodásának minden pillanatát nyomon követte, mígnem 2022-ben walesi hercegből királlyá lépett elő. 2023-as koronázását a Díványon is végigkövethetted, közvetítésünket ide kattintva éred el, ha az utóbbi évek leginkább fennkölt eseményét ismét szeretnéd átélni. 

Galériánkban végigkalauzolunk életének izgalmasabb és belsőségesebb eseményein. Kattints az alábbi képre, és merülj el egy uralkodó gyermekkorának, kamaszéveinek és felnőtté, majd királlyá válásának legfontosabb eseményeiben:

Hogy mi vár Károlyra és a brit monarchiára a későbbiekben, azzal kapcsolatban ezt a cikkünket ajánljuk neked. 

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek