Furik, makuka meg a dumó – mennyire tudsz borsodiul?

GettyImages-1430048695

„Csőcső, jössztök ma át? Gyertek, az inas otthon lesz, szed nektek büszkét!” – ha sikerült elsőre dekódolnod ezt az üzenetet, vagyis tudod, hogy az inas nem más, mint a fiú, a büszke pedig a köszméte, akkor te borsodi vagy, vagy van legalább egy onnan származó ismerősöd. Most tesztelheted, milyen szavakat ismersz még onnan.

Az ország északkeleti részén sok olyan szót és kifejezést használnak, amit nemhogy az ország másik felén, még a szomszédos vidéken sem értenek. Most arra vagyunk kíváncsiak, számodra mennyire csengenek ismerősen ezek. 

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékelésért görgess lejjebb!

Értékelés:

0–4 pont: A pontjaid arról árulkodnak, hogy nem igazán találkoztál még borsodi szavakkal. Sok örömöd leled majd benne, ha egy kicsit közelebbről is megismerkedsz a vidékre jellemző kifejezésekkel.

5–7 pont: Gyanúsan sok jó választ adtál. Lehet, hogy borsodi gyökereid vannak, vagy talán akadnak ismerőseid Miskolc környékéről? 

8–10 pont: Le a kalappal, neked nem kell szótár ahhoz, hogy megértsd az északkelet-magyarországi nyelvet! Le sem tagadhatod, hogy van valami kötődésed ahhoz a vidékhez. 

Megjelent az új Dívány-könyv!

Őszi bekuckózós olvasáshoz tökéletes választás ez a kötet, hisz 42 izgalmas emberi történetet tartalmaz a múlt századból. Régen vajon tényleg minden jobb volt?

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra